Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okul Sporları Halk Oyunları yarışmaları 16 Şubat Cumartesi günü Gümüşler’de bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda yapıldı. Sezon boyunca bugüne hazırlanan ekipler, sahnede en iyi performansını ortaya koymak için yarıştı.

EKİPLER BÜYÜLEDİ

Seremoni ile başlayan Halk Oyunları yarışmasında düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde ekipler sırayla sahne aldı. Minikler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde yarışan sporcuları, aileleri ve yakınları tribünlerden destekledi.

JÜRİ KARAR VERMEKTE ZORLANDI

Yarışmada ekiplerin uyum ve performanslarına göre halk oyunları hakemlerinden oluşan beş jüri tarafından puanlama yapıldı. Her biri birbirinden etkileyici performansa sahip ekipler karşısında jüri karar vermekte zorlandı. Kategorilerin sonunda açıklanan sonuçlarla dereceye giren okullar büyük mutluluk yaşadı.

İBANOĞLU “HALK OYUNLARI ZENGİNLİĞİMİZİN BİR GÖSTERGESİ”

Organizasyona ev sahipliği yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu programın açılış konuşmasında sporculara başarılar diledi. Kültür ve medeniyetler beşiği ülkemizin halk oyunları ile ne kadar önemli bir zenginliğe sahip olduğunun altını çizen İbanoğlu, aylarca bugüne hazırlanan çocukları destekleyen öğretmenlere, idareci ve ailelere teşekkür etti.

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Minikler Düzenlemesiz Dal

Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu

Ahmet Terzioğlu İlkokulu

Minikler Düzenlemeli Dal

Musa Kazım Manastır İlkokulu

Saadet Erikoğlu İlkokulu

Yıldızlar Düzenlemesiz Dal

Pamukkale Ortaokulu

Yıldızlar Düzenlemeli Dal

Pamukkale Ortaokulu

Hürriyet Ortaokulu

Gençler Düzenlemesiz Dal

Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Özel Seviye Okulları

Gençler Düzenlemeli Dal

15 Temmuz Anadolu Lisesi

Pına Baha Abalıoğlu Lisesi

Anafartalar MTAL