2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu bünyesinde faaliyetlerin gerçekleştirildiği Hemsballun 1. Kademe Antrenörlük Kursu Denizli’de düzenlenecek. 6 gün teorik ve 6 gün uygulama olmak üzere 12 gün sürecek kurs 3-14 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlileri tarafından verilecek teorik eğitimlerden sonra kursiyerler uygulama eğitimlerini Hemsballun master antrenörleri tarafından alacak. Kurs başvuruları 1 Mart Perşembe gününe kadar devam edecek. Antrenör Kursu Hakkında  https://goo.gl/xuZREa adresinden veya 0535 786 96 72 numaralı telefondan bilgi alınabilir.

HEMSBALLA İLGİ ARTIYOR

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliği protokolü kapsamında Hemsball spor branşı Hayat Boyu Öğrenme programı ve Okullar Hayat Olsun projesine dahil edildi. İlginin gitgide arttığı Hemsball’da Türkiye’de 800’ün üzerinde antrenör bulunuyor.

HEMSBALL NEDİR?

Açık ya da kapalı alan ayırt etmeksizin sert ve düz zemin olan her yerde oynanabilen Hemsball aynı zamanda sağlık deposu. Dikkat, odaklanma, denge, el, göz ve ayak koordinasyonu, enerji ve bir çok yönden olumlu etkileri yapılan akademik araştırmalar neticesinde kanıtlanan Hemsball, ülkemiz adına önemli bir endüstri, antrenör, sporcu, hakem, şirketler, uzmanlar ve birçok kesim tarafından da istihdam ve yatırım anlamı taşıyor.