Tavas'taki ayva hasadına, Tavas Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Akdoğan, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Levent Kırca ile birlikte bölüm öğretim elamanları Öğr. Gör. Dr. Fikret Sarı, Öğr. Gör. Dr. Naime Nur Bozbeyoğlu Kart, Öğr. Gör. Çağrı Çağırgan, Öğr. Gör. Rüveyda Bağbozan ve Organik Tarım Programı ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri katıldı.

Tavas Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Uygulama ve Araştırma Alanı’nda kış aylarının en güzel meyvelerinden biri olan ayvanın ilk hasadı gerçekleştirildi.

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü’nün geçmiş dönem öğrencileri ile birlikte 2019 yılında dikimi yapılan, hastalık ve zararlılarla mücadelesi, gübrelenmesi, budanması gibi kültürel uygulamaları gerçekleştirilen ayva ağaçlarının ilk hasadını yapan bölümün 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı öğrencileri, ayva hasadından keyif aldıklarını ve mesleki gelişimleri için de oldukça faydalı olduğunu belirttiler. Tavas Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Uygulama ve Araştırma Alanı’nda yetiştirilen ve hasat edilen, kışın habercisi ve sofraların vazgeçilmezi bol lifli, vitamin ve mineral kaynağı, insan sağlığı için birçok faydası bulunan ayvalar, okul yetkilileri ve akademisyenler tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında minik öğrencilere ve kamu çalışanlarına hediye edildi. Adı geçen okullardaki okul öncesi öğrencilerinin yüzündeki mutluluk, bölüm öğrencilerinin hasat yorgunluğunu almaya yetti.