Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde Robot Teknolojileri ve Kullanımı Kulübü tarafından düzenlenen yarışmada 30 farklı ilden 800 katılımcı ve 600 proje yer aldı. Pamukkale Üniversitesinden Makine Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencileri Ezgi Meriç ve Batuhan Çabuk da ‘Blueboon’ ekibi olarak 2. Ulusal Rotek RoboTeam’19 yarışması yer aldı.

Serbest Proje, Labirent Çözen, Tasarla Yap Yarıştır adlı üç ayrı kategoride tasarlanan yarışmada, PAÜ’lü gençler Serbest Proje kategorisinde tasarlamış oldukları ve BOON-2 adını verdikleri robotun tanıtımını gerçekleştirdi. Cep telefonu ile kontrol edilme, temizlik ve fazla ağır olmamak kaydıyla cisimleri taşıyabilme özelliğine dikkat çekildi.

BOON-4 İKİNCİ OLDU, MİNİK SUMO ÇEYREK FİNALE KALDI

Blueboon ekibi daha sonra kendilerine verilen 24 saatlik zaman diliminde ‘Tasarla Yap Yarıştır’ kategorisinde ter döktü. Kendilerine verilen belli başlı malzemeleri kullanarak mini sumo (güreşçi robot) tasarımı gerçekleştirdi. Yapmış oldukları robotla Batuhan ve Ezgi çeyrek finale kadar yükselmeyi başardı. Son olarak Labirent Çözen kategorisinde yarışan PAÜ’lü ekip, katılım gösteren diğer robotların çoğunu geçerek BOON-4 adını verdikleri robotla ilgili kategoride ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Yarışmanın değerlendirmesini yapan PAÜ’lü öğrenciler Ezgi ve Batuhan, “Bu organizasyon sayesinde çok iyi insanlar tanıdık. Projelerimizdeki hatalı ve eksik kısımları görmemizi sağlayan bu yarışmadan güzel dersler çıkararak yeni bilgiler edindik. Bizimle aynı heyecanı paylaşan insanlarla bir arada bulunmak çok güzel bir deneyimdi. Öğrenci arkadaşlarımızın kurduğu bu kulüp, takım halinde ve düzenli çalışarak organizasyonda iyi bir performans gösterdik. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Ayrıca bizleri her anlamda destekleyen ve sponsorluk hizmeti de aldığımız Pamukkale Teknokent’e; Rektörümüz ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.