Merkezefendi ilçesine bağlı Sevindik Mahallesi'nde bir gecekondunun zemin katında oturan anne Gülhan Kayhan, sinir-kas hastalığı olarak bilinen "Spinal muskuler atrofi (SMA)" hastası 10 yaşındaki oğlu Hasan Mehmet'in iyileşmesi umuduyla yaşıyor. Eşi Halil Kayhan'ı 2,5 yıl önce kalp krizinden kaybeden anne Kayhan, yatağa bağımlı oğlunun bakımını tek başına sağlıyor. Devletin ödediği bakım parası dışında hiçbir geliri olmayan anne Kayhan, geliri yetmediği için yaklaşık 8 aydır evinin kirasını dahi ödeyemiyor. Oğlunun tedavisi için gerekli oksijen tüpünü alamayan anne, ilaçların alınması durumunda oğlunun iyileşeceğini umut ediyor. Bu yıl evlerine öğretmenin gelmesiyle eğitime başlayan Hasan Mehmet, evin duvarına asılan yazılarla okumayı öğrenmiş.

“KİMSEMİZ YOK, ÇOK ZOR DURUMDAYIZ"

Anne Gülhan Kayhan, SMA hastası oğlu Hasan Mehmet Kayhan'ın rahatsızlığını henüz 6 aylıkken farkına vardıklarını söyledi. Sinir-kas hastası oğlunun solunum yetmezliği de olduğunu dile getiren anne Kayhan, "Cihaza bağlı şekilde hayatını sürdürüyor. Evde tek başına kendim bakıyorum ve çok aşırı zor durumdayım. Eşyalarını, ev kiramızı hiçbir şeyini karşılayamıyoruz. İlacımızı istiyoruz açıkçası. Hiç ayağa kalkamıyor maalesef doğduğundan beri sürekli böyle yatakta. Hiçbir adım bile attığımız yok. Yeni yeni öğretmenimiz gelmeye başladı, iyi kötü bir şeyler öğrendi çok şükür. Eşim iki buçuk sene oldu vefat etti. Kalp krizi geçirdi. Maalesef Mehmet'le ikimiz yalnızız, kimsemiz yok."

"Çocuğa aldığım bakım parası ile geçiniyoruz." diyen Kayhan, "Onun dışında hiçbir gelirimiz yok maalesef. İlaçlarımız yurt dışından gelecek ama maddi durumumuz olmadığı için maalesef alamıyoruz, sigorta karşılamıyor, çok da yüklü bir para maalesef. Söylendiğine göre 750 bin dolar maliyeti var. Bunu maalesef imkanımızla alamıyoruz. Devlet el atarsa inşallah alacağız” şeklinde konuştu.

"ALLAH'TAN UMUDUMUZ İLACIMIZIN GELMESİ"

Daha önce başvurmalarına rağmen bu yıl okula başladığını ve evlerine öğretmen geldiğini belirten Kayhan, "İyi kötü işte bir şeyler öğrenmeye çalışıyor. Eliyle yazamıyor ama iyi güzel okuyor, çalışıyor, ilerleme var. Şimdi ikiye başladık 2'nci sınıfa gidiyor. Maşallah kafası güzel çalışıyor, her şeyi kavrıyor. Allah'tan umudumuz ilacımızın gelmesi, tek isteğimiz ilacımızın gelmesi, oğlumun iyi olması bunu istiyorum. Devletten bunu istiyorum” diye ifade etti.

Solunum cihazına bağlı şekilde hayatını sürdüren Hasan Mehmet Kayhan da "Ben ilacımı istiyorum, yaşıtlarım gibi yürüyüp koşmak istiyorum. Devletten sırf bunu istiyorum. Diğer çocuklar gibi okula gitmek istiyorum ben, sokakta top oynamak istiyorum. Ben büyüyünce doktor olacağım” diye konuştu. Milli takımı tuttuğunu dile getiren Hasan Mehmet, tekerlekli sandalyesinin kırık olmasından dolayı dışarı çıkamadığını, bir an önce iyileşip sokakta diğer çocuklar gibi koşturmak istediğini dile getirdi. (AA)

Denizli'de yatağa bağımlı sinir-kas hastası oğlunun sağlığına kavuşmasını bekleyen anne, tedavi için gerekli ilaçların yurt dışından karşılanmasını istiyor. Gülhan Kayhan, “Allah'tan umudumuz ilacımızın gelmesi, tek isteğimiz ilacımızın gelmesi, oğlumun iyi olması bunu istiyorum. Devletten bunu istiyorum” dedi.