CHP’nin aday adaylığı sürecinin ardından şimdi de Ak Parti’de adaylık heyecanı yaşanıyor. Yerelde belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyenler partinin kapısını çalarak başvurularını yapıyor. Ülkede olduğu gibi Denizli Büyükşehir Belediyesi ve 19 ilçe  için aday adayları başvuru süresi 16 Kasım’da sona erecek. Ancak Denizli Ak Parti’de temkinli durup yüzünü açık etmeyen çok sayıda isim olduğu da kulislerde dillendiriliyor.

Şuana kadar 13 ilçe ve Büyükşehir için 47 kişi belediye başkan aday adaylığı başvurusu yaptı. Altı ilçede ise henüz başvuru yapan olmadı. Başvurunun en fazla yapıldığı ilçeler olarak 7’şer aday adayı ile Acıpayam ve Çardak. Bu ilçeleri  6 aday adayı ile  Kale izlerken, 4 aday adayı da Tavas’ta belirdi.

 Bozkurt, Çameli’de 1’er isim aday adaylığı başvurusu yaptığı Ak parti’de Çivril ile Baklan’da 2 ve Serinhisar’da 3 kişi başvuru yaptı. Babadağ, Bekilli, Buldan, Güney, Honaz ve Sarayköy’de ise henüz aday adaylığı başvurusunda bulunan olmadı. Sadece Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığına İl kadın Kollarında görev yapan Fatma Hanım Subaşı oldu. Ve adaylar arasında şuana kadar tek kadın aday adayı olarak da bu isim belirdi.

Gelelim merkez ilçeler Pamukkale ve Merkezefendi’ye…

Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu olan Merkezefendi İlçesinde bugüne kadar tek isim Kadir Erken aday adaylığını açıkladı. Erken halen, Ak Parti Pamukkale Belediye Meclisi üyeliği görevini yürütüyor. Şuana kadar başka bir adayda ortaya çıkmadı.

Merkez İlçe Pamukkale’de ise adeta aday adayı yağmuru yaşanıyor. Hüseyin Gürlesin’in Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü ilçede Başkanlık görevine talip olan isimler şöyle; Ak Parti 27. dönem Denizli 5. sıra milletvekili adayı olan Hasan Oymak, Bayram Öztürk, AK Parti Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Arif Özeren, Denizli Büyükşehir’de birçok kademede görev alan Mehmet Teke ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e bir süre Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü alanında danışmanlık yapan Fevzi Özdemir.

Öyle ki, merkez ilçede en yoğun aday adayı kapışması Pamukkale’de olacak.

Mevcut hiçbir Belediye Başkanı ise şuana kadar aday adaylığı ile ilgili başvuru yapmış değil. Burada tartışılan en önemli konu ise mevcut Belediye Başkanları tekrar aday gösterilecek mi, yoksa birkaç değişim olacak mı? Düğüm noktası da burası.

Ayrıca süreçte 3 dönem engeline takılan tek isim ise Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu. Ve Honaz’da bir aday adayı şuana kadar çıkmış değil. Kulislerde  Devecioğlu’nun Honaz’dan olmasa bile başka bir ilçeden aday gösterilebileceği de gündemde.

16 Kasım’da sona erecek süreç öncesi Ak Parti’de tablo bu şekilde belirmeye başladı.