Denizli’de balon satarak geçimini sağlayan 73 yaşındaki Melehat Ninenin hikayesi tüm Türkiye'nin yüreğini burkmuştu. Melehat Nineye Ahbap Denizli Platformu yardım eli uzattı. Borçlarıyla birlikte yaşadığı sıkıntıları çözüme kavuşturan Ahbap Denizli sayesinde Melahat Nine, artık balon satmak zorunda kalmayacak. Eşini 27 yıl önce kaybeden ve o tarihten bu yana tek başına geçim mücadelesi veren Melehat Nine, oğlunun tedavisi için çektiği kredi borcu yüzünden emekli maaşının çok az bir kısmı eline geçmesi sebebiyle 6 aydır balon satarak geçimini sağlamaya başlamıştı.

KREDİ BORCU ÖDENDİ

İşte o Melehat Nineye sanatçı Haluk Levent önderliğinde kurulan ve tüm Türkiye'de örgütlenen Ahbap Derneği’nin Denizli şubesi yardım eli uzattı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir iş adamı Ahbap Denizli Derneği aracılığıyla Melehat Teyze'nin 16 bin lira tutarındaki banka borcu üstlendi. Melehat Deveci, “Ahbap Derneği’nden Allah razı olsun. Sorunlarımı çözdüler. Bundan sonra balon satmayacağım artık. En azından sabahları balon satıp satamayacağımı düşünüyordum. Artık bunları düşünmeyeceğim Ben Ahbap Derneği’ne çok teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

“EVDE GÜZEL VAKİT GEÇİREBİLECEK”

AHBAP Platformu Denizli İl Başkanı Tuğba Yıldız, “Melehat Teyzemize internet aracılığıyla bize gelen haberler sayesinde ulaştık. Haluk Levent bu konuyu sosyal medya üzerinden duyurdu ve biz de yardım etmek için harekete geçtik. Melehat Teyzemizi bulduk ve sorunlarını hallettik. Melehat Teyze artık çalışmayacak. Evde güzel vakit geçirebilecek. Denizli Ahbap Derneği olarak çok mutluyuz” diye konuştu.