FATİH BOZOĞLU (BODRUM GÜNDEM)

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum gençleri, salgın önlemleri kapsamında gerçekleştirdiği dijital buluşmalara katılan yerel gazetecilere teşekkür belgesi verdi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 24 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla online düzenlenen söyleşi etkinliklerine konuk olan gazeteciler Selda Öztürk ve Fatih Bozoğlu, dernek binasında sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde düzenlenen etkinlikte, bir kez daha çağdaş gençlerle bir araya geldi.

ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, çağdaş gençlerin pandemi döneminde değişik etkinlikler düzenleyerek hem birbirleriyle buluştuklarını hem de farklı konuklarla bir araya gelme fırsatı bulduklarını belirtti. Saraçbaşı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 24 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası nedeniyle düzenlenen iki ayrı söyleşide, yerel gazetelerde çalışan iki arkadaşımız da hazır bulundu. Bu programları düzenleyen gençlerimize ve çağdaş yaşama önem vererek bizimle birlikte olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ÇYDD Bodrum Gençlik Birimi kolaylaştırıcısı Melisa Çetinkaya, pandemi döneminde online programlar üzerinden faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek “Teknoloji çağındaki gençler olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Pandemi sürecinde sorunun değil, çözümün bir parçası oluyoruz…” diye konuştu. Çağdaş Gençlik Birimi Kolaylaştırıcısı Doğancan Köroğlu da “Efsane gazetecilerimizi andık. Fatih Bozoğlu ve Selda Öztürk de bize o günlerde neler yaşandığını anlattılar. Biz de bu sayede daha bilinçlenmiş olduk. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz...”dedi.

 

“Katledilen Aydınları Andıkça, Onların Öğrettiklerini Hatırlıyoruz”

 

Çağdaş Yaşam gençliğinin söyleşi konuğu olan gazeteci Selda Öztürk, Uğur Mumcu ve katledilen aydınların anıldığı programın kendisini çok etkilediğini belirterek “Yaşanan zorlukları, siyasi tarihimizi, sansür uygulamalarını günlük telaşımız içinde zaman zaman unutuyoruz. Gençlerle konuşurken, birdenbire o günleri, tarihimizi hatırlıyoruz. Daha çok kıymetini anlıyoruz özgürlüklerimizin, demokrasinin, cumhuriyetin. Uğur Mumcu gibi katledilen aydınları bir kez daha anmak, O’nun bize öğrettiklerini bir kez daha hatırlamamıza neden oldu. Bu müthiş bir fırsattı ve bunun için çok teşekkür ederim. Her genç kuşak hem kendi geleceğini, hem de dünyanın geleceğini inşa eder. Sizin aydınlanmanız dünyanın aydınlanması, güzelleşmesi demek. Enerjiniz için, aklınız ve çabanız için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum…” diye konuştu.

 

“Çağdaş Gençler, Kan Çiçekleri Ekilen Dağlara, Şehirlere Kar Çiçekleri Gibi Açılıyorlar”

 

Gazeteci Fatih Bozoğlu ise konuşmasında “Gençlerimizi gördükçe mutlu oluyorum. Çünkü son dönemlerde kan çiçekleri ektiğimiz dağlara, şehirlere, kentlerde onlar kar çiçekleri gibi açılıyorlar. O nedenle geleceğe dair umutlarım artıyor…” ifadelerini kullandı. Bozoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin etkinlilerinde çok uzun yıllardır bir araya geliyoruz. Ne kadar doğru bir projeymiş ki Türkan Saylan bunu hayata geçirmiş, Meral Saraçbaşı gibi insanlar ve gençler de bu projeye sahip çıkıyorlar. Bize düşen onlara destek vermek. Bu bizim asli görevimiz. Yapılan etkinlik çok duygulandırdı bizi. Gençlerle Uğur Mumcu’yu konuşabilmek ve anlaşabilmek o kadar güzel ki. Mumcu ve devrim şehitleri söz konusu olduğunda kuşak farkı kalmıyor. Bu çok enteresan. Aynı şeyleri söylüyor, aynı şeyleri düşünüyoruz. Demek ki kuşak farkını yok eden o insanlar çok güzel şeyler yapmışlar. Uğur Mumcu gibi gazetecilerin olduğunu bilmek, bundan sonra da o gazetecilerin olacağı anlamına geliyor. Bu gençler arasından da öyle gazeteciler çıkacak. Bu çok büyük bir umut, çok büyük bir ihtiyaç Türkiye için. Kan çiçeklerinin ekildiği yalnız ve güzel ülkeme bu kar çiçekleri, kardelenler gelecek, umut. Helal olsun sizlere...”

 

Konuşmaların ardından, ÇYDD Bodrum Gençlik Birimi üyesi gençler tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri, Selda Öztürk ve Fatih Bozoğlu’na takdim edildi.