Denizli’nin Çivril İlçesine bağlı Kızılcasöğüt Mahallesinde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Erdoğan Mutlu’ya, hiç gitmediği İstanbul’dan trafikten cezaları yağıyor.1982 yılından bu yana sahip olduğu traktörüne, 2019 yılında kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle ceza yazılan ve bunun şokunu atlatamayan yaşlı adama 3 kaçak geçiş cezası daha geldi. Kendisine iletilen bildiride İstanbul-Ankara Otoyolu; Şekerpınar, Çamlıca ve Kaynaşlı’dan geçtiği öne sürülen Mutlu’ya ihlal yaptığı için ödeme emri geldi. 20 DN 337 plakalı traktörünü dışarı bile çıkarmadığını öne süren Mutlu, “Köprüden kaçak geçiş yaptığım için ceza gelmiş. 59 TL olan ceza bugün 81 TL oldu. Ancak ben traktörle nasıl İstanbul’a gidebilirim” dedi.

“BU TRAKTÖRLE ÇİVRİL DIŞINA BİLE ÇIKILMAZ”

Traktörü ile İstanbul’a değil, yakın ilçelere bile gidilmeyeceğini söyleyen Mutlu, “ 1982 yılından bu yana traktörü kullanıyorum. İstanbul’a gitmedim ancak kaçak geçiş yaptın diye bana ceza kestiler. Aslında köprüden kaçak geçiş yapanın başka bir araç olduğunu ve plakanın sisteme hatalı girdiğini öğrendim. Ben itiraz ettim ama hala o ceza duruyor. Bu traktörle Çivril dışına bile çıkılmaz. Ben zaten bu traktörü bağ bahçe ve tarla işleri için kullanıyorum. Traktörle bırakın İstanbul’u Sivaslı’ya bile gidilmez” diye konuştu.

 “NE CEZA BİTİYOR, NE DE BORÇ SİLİNİYOR”

Traktörünü bağ ve bahçe işlerinde kullandığını söyleyen Mutlu, “ Traktörle anca bağ, bahçeye gidlir. Akıl mantık alır gibi değil. Arabanın vizesini yaptırmaya gittiğimde vergi dairesinde 2 yıl önce kesilmiş ceza olduğunu öğrendim ama yatırmadım. Kaçak geçiş yapmadığım halde neden ücret ödeyeyim. 2019’da itiraz etmeme rağmen hiçbir netice alamadım. Gelen bu cezanın düzeltilmesini istiyorum. Vatandaş olarak ben de hakkımı arıyorum. Bu borç bitmeden ardından 3 ceza daha geldi. Kamera kayıtları kontrol edildiği takdirde benim traktörüm olmadığı anlaşılacaktır. Bıktım artık ne ceza bitiyor, ne de borç siliniyor. İstanbul-Ankara Otoyolu Şekerpınar, Çamlıca, Kaynaşlı’da 3 kez geçiş ihlal cezası nedir. Buradan yetkililere sesleniyorum. Ben ne İstanbul’a gittim ne de traktörümü Çivril dışına çıkardım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Genç Çivril Gazetesi- Ümmühan Öz