PAM AIR Havacılık ve Turizm firmasını kuran iki girişimci, Denizli’yi uçuracak sivil havacılıkta devrim niteliğinde 2 milyon liralık bir yatırıma imza attı. Havacılığa gönül veren Ümit Ercan ve Atilla Hacısüleymanoğlu, tüm izinleri alarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yaptıkları törenle hafif hava taşıtları olan iki kişilik Gyrocopterler ile hava taksi hizmetini açtı. Firma,  Pamukkale Yolunda firmanın kurduğu havaalanı üzerinden Antalya, İzmir, Ankara gibi birçok kente hızlıca gitmek isteyenlerle Denizli üzerinde başta beyaz cennet Pamukkale olmak üzere doğal ve tarihi güzellikleri havadan keşfetmek isteyen yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek.

Denizliaktuel.com-Özkan Tokmak

Denizli artık sivil havacılıkta hizmet veren PAM AIR Havacılık sayesinde hava taksi hizmetine kavuşmuş oldu. Havacılığa gönül veren Hüseyin Ümit Ercan ile Atilla Hacısüleymanoğlu, Denizli’de sivil havacılık alanında devrim niteliğinde bir girişimciliğe imza attı. Uzun yıllar DENHAVK Denizli Havacılık Derneği Başkanlığı da yapan 49 yaşındaki Ercan ve Hacısüleymanoğlu çocukluklarından bugüne havacılık tutkularını ve rüyalarını gerçeğe dönüştürmeyi başardı. PAM AIR Havacılık ve Turizm firmasını kuran, tüm eğitimlerini alarak hafif ticari hava taşıtı pilotu olan girişimciler, hafif hava taşıtları olan iki kişilik Gyrocopterleri Denizli’ye getirdi.

Pamukkale Yolu üzerinde Korucuk bölgesinde kurulumu tamamlanan pistten Gyrocopterlerle hem İzmir, Antalya, Ankara, Eskişehir gibi  Denizlilileri uçuracak olan ikili, hem de beyaz cennet Pamukkale başta olmak üzere ilin tarihi ve doğal güzelliklerini görmek isteyen yerli ve yabancı turistlere kuşbakışı gezinti imkanı sunacak. 

CUMHURİYET BAYRAMINDA AÇILIŞ YAPTILAR

Ümit Ercan ve Atilla Hacısüleymanoğlu, çok özel bir gün olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında gerçekleşen törenle hafif hava taşıtları olan iki kişilik Gyrocopterler ile hava taksi hizmetini açtı. Törene Denizli protokolü, çok sayıda hava tutkunu ve Denizli’nin birçok firmasından temsilci katıldı.

“ÜLKEDE TEK FİRMAYIZ”

Uçmanın bir tutku olduğunu ve yaptıkları yatırımla da Denizli halkına hizmet vereceklerini belirten Ercan şunları söyledi, verdikleri hizmetle Türkiye’nin ilk ve tek şu an işletme ruhsatı alan firması olduklarını belirterek,  “Havacılık, gökyüzü bir tutku. Bu sevgiyi ve güzelliği yaptığımız yatırımla tüm halkımızla paylaşmak istiyoruz. Son derece eğlenceli hafif hava taşıtları Gyrocopterlerle, İzmir, Fethiye, Kemer, Dalyan, Antalya gibi merkezlere de Denizli’den uçuşlar yapılacaktır. Ticari uçuşların yanı sıra hem yerli hem de yabancı turistlere beyaz cennet Pamukkale gibi Denizlimizin doğal, tarihi güzelliklerinin üzerinden uçarak kuş bakışı hayali bile güzel bir gezinti imkanı sunacağız. Denizli şehir merkezini görmek isteyenler kuş bakışı hafif hava araçlarımızla gezebilecek. Havacılık tutkusunu herkesle paylaşacağız. Bunun için vatandaşlarımızın kentimizin hemen yanında Korucuk’ta konumlanmış PAM AIR’e gelmeleri yeterli olacaktır.”

“BÜYÜK BİR BOŞLUK VARDI”

Denizli’ye ve ülkeye yatırımlarının hayırlı olmasını dileyen Atilla Hacısüleymanoğlu ise, “Havacılık benim hobimdi. Bugünde bu hobiyi ticari bir alana taşıyarak tüm Denizli halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğu içindeyim. Avrupa da çok yaygın bir şekilde kullanılan Gyrocopterler maalesef ülkemizde şu ana kadar bilinmediğinden dolayı kullanılamamıştır. Şöyle ki, 10 milyon nüfuslu Çekoslovakya’da 7 bin 900 adet tescilli çok hafif hava taşıtı ve 10 bin lisanslı pilot bulunmaktayken,  80 milyon nüfuslu ülkemizde bu hava taşıtlarından maalesef 20-25 adet bulunmaktadır.

PAM AIR Havacılık olarak burada hangarıyla, pistiyle, hava taşıtlarıyla; turizme, iş dünyasına ve ekonomiye bir hareketlilik getireceğimize inanıyoruz. Ayrıca Denizli de böyle bir pistin olması da, başka illerden Pamukkale’ ye ticari veya turistik birçok ziyaretin gerçekleşmesini sağlayacak” dedi.

“ÇOK GÜVENLİ”

Pilot Bülent Özertürk ise, öğretmen pilot olduğunu belirterek şu bilgileri verdi, “Grycopter çok güvenli ve emniyetlidir. Türkiye’de ve Denizli’de bir ilk hava taksi olarak uçuyoruz. Denizli için bir şans olduğunu düşünüyorum. Çok keyifli uçuşlarımız oluyor. Karadan gördüğümüz Pamukkale, Laodikya gibi güzellikleri, Denizli’nin doğal güzelliklerini havadan görsel bir keyifle izleme olanağı sunuyoruz.  Yerli ve yabancı misafirlerimiz geziden memnuniyetle dönüyor. Açılışımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına gelmesi de ayrı bir anlam kattı” dedi.