Ege Bölgesi’nin en büyük kongre ve kültür merkezi olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi tamamlandı. Mimarisiyle büyüleyen 500 kişilik, bin kişilik ve 2 bin kişilik salonlar dahil devasa fuaye alanlara ve çok amaçlı salonlara sahip merkez; Denizli’nin sanatsal, kültürel ve sosyal birçok etkinliğine ev sahipliği yapacak. Denizli'de bilim, kültür ve sanatın merkezi olacak dev tesis 10 Mart 2019 Pazar günü kapılarını açacak. Merkez Denizli’de gökyüzüne ve uzaya aşık olanlara, merak edenlere bir sürprizi de içinde barındırıyor.

“UZAYA YOLCULUK YAPACAKSINIZ”

Kongre Kültür merkezinde Türkiye’nin yine en büyükleri içinde yer alan Planetaryum diğer ismiyle Gezegenevi de hizmete giriyor. Planetaryum veya gezegenevi, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonlarına verilen isim. Kongre Kültür merkezi içerisinde hizmet verecek Gezegenevinde koltuğunuza yaslanıp kubbede uzayı keşfe çıkabileceksiniz.

“UZAY KONUSUNDA ÇOCUKLARIMIZ BİLGİLENECEK”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Planetaryumun hayırlı olmasını dileyerek, “Denizlimizde kültür ve sanatın kalbinin atacağı, birçok ihtiyacı yerine getireceğimiz ve birçok etkinlik yapacağımız Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezimizi tamamladık. İçerisinde bir sürprizimizde var. Planetaryumu çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Daha şimdiden okullarımızdan öğrencilerimiz Gezegenevini keşfe başladı. Bir okul gibi Denizli’de çocuklara ve gençlere dünyamızın içinde bulunduğu güneş sistemi dahil evreni yani uzayı Planetaryumda tanıtıp, bilgi sahibi olmalarını sağlayacağız. Belki çocuklarımız için, geleceğin Türk astronotları, uzay bilimcilerin yetişmesinde Denizli Gezegenevi bir basamak olacak Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.