Başarılı bir iş hayatına sahip olan Denizlili iş adamı Nevzat Güney, geçtiğimiz yıllarda iş dünyasından tamamen çekilme kararı aldı. Otomotiv, emlak sektöründe yer alan, ünlü bir otomotiv firmasının bayiliğini de yürüten Güney, ticari işlerine tamamen geride bırakarak ata toprağına dönmeye karar verdi. Huzurun peşine düşen, stresten uzak durmayı seçen Güney,  Pamukkale İlçesi Kurtluca mahallesinde iyi tarım uygulamaları çerçevesinde başta ayva ve ceviz olmak üzere birçok ürünü kapama bahçeler yaparak üretime başladı. Son model sulama sistemleriyle donattığı bahçelerde ürünleri, ilaçsız ve kalıntısız yetiştirmeyi de başardı. Yıllarca iş dünyasının çilesini çeken Güney, şimdi ise eşi ve çocuklarıyla huzurlu bir yaşamı kurmayı toprakla kucaklaşmasıyla başardı. Ancak hem ceviz hem de ayva bahçelerindeki ürünlerine ilgi o kadar yoğun ki, ülkenin dört bir tarafından gelen taleplere çocukları yetişmeye çalışıyor. İnternet üzerinden e-mağaza sayesinde ürünler tarladan direkt müşterisine ulaştırılıyor. Güney ve ailesi, tarımsal faaliyetleri çerçevesinde de iş hayatında olduğu gibi ciddi bir gelir sağlamayı da başarmış.

AYVA BAHÇESİNE ZİYARET

Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, üreticilerle birlikte Nevzat Güney’in kapama ayva bahçesini ziyaret etti. Bahçeden çok etkilendiğini belirten Gemici, “Nevzat bey gerçekten iyi tarım uygulamalarını en iyi şekilde kullanarak ayva bahçesini en iyi noktaya getirmiş. Tadı, şekli ve aromasıyla Eşme Limon Ayvasının en iyi şekilde üretiminin yapıldığı bir bahçedeyiz. Son sistem sulamayla birlikte kalıntısız yetiştirilen ayvalar, tüccar tarafından da büyük ilgi görüyor. Denizli şu an 6 bin dekar alanda yıllık 15 bin ton ayva üretimine sahip. Böylesi örnek bahçeler kurulmaya devam ettiğinde ve meyve vermeyen ağaçlarda verime başladığında Denizli ayva konusunda gerçekten söz sahibi olacak. Nevzat beyi örnek bahçesinden dolayı kutluyorum” dedi.

“ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Tarımsal üretimde çiftçiye de örnek olmak amacıyla araştırmalar yaptıktan sonra bahçeleri kurup üretime başladıklarını belirten Nevzat Güney’de, “Ziyaretten dolayı gerçekten çok memnun oldum. Yıllarca sürdürdüğümüz iş hayatımızı bırakıp,  toprağın şefkatini seçtik. İyi de yaptık. Bugün bu güzel bahçenin bana verdiği huzuru kelimelerle anlatamam. Ayvayı bir başka arkadaşın bahçesinde gördükten sonra yetiştirmeye karar verdim. Çokta güzel bir bahçe ortaya çıktı. 1200 rakımda bahçemizde ayvalarımızı ilaçsız, kalıntısız yetiştiriyoruz. Buranın verdiği huzur anlatılmaz. Tarımsal faaliyetlerde birçok fırsat sunuyor. Üretimi gereğini yerine getirip yaptıktan sonra ekonomik anlamda karşılığını da veriyor. Biz burada örnek olabileceksek ve üretici arkadaşlara yol gösterebileceksek ne mutlu bizlere”diye konuştu.