Merkezefendi İlçesi'ndeki Hacı Halil Bektaş Ortaokulu’nu 1.'likle tamamlayan Mehmet Salih Beşkavak, yurt genelinde sınava giren 1 milyon 29 bin 555 öğrencinin arasından sıyrılarak, Türkiye 1.'si oldu; parmak ısırtan başarısıyla memleketinin adını tüm Türkiye'ye duyurdu.

HAYDİ DENİZLİ ŞİMDİ SIRA SENDE

Sınavdaki sözel ve sayısal 90 soruyu eksiksiz yanıtlayan Mehmet Salih(14)'in kısa hayat hikayesi, başarılarla dolu... Başarılarıyla her zaman ailesi ve okulunun göğsünü kabartan Mehmet Salih, bugüne kadar okuduğu tüm sınıfları tam puanla okul 1.'si olarak tamamlamış. Şimdi ise, bu başarılarına yeni bir halka daha ekleyebilmesi için önemli bir fırsat doğdu... İstanbul'da, Türkiye'nin sayılı öğrencilerinin girebildiği bir okulda da okuyabilir ancak, maddi imkansızlık O'na geçit vermiyor.

KİM ŞAMPİYONUN ELİNDEN TUTACAK?

Kendisine destek olacak, bursla yardım sağlayacak bir kahraman arayan küçük çocuk, elinden tutulursa bilim insanı olacağına inanıyor. Bir gün mesleğinde de başarılı ve örnek bir vatandaş olduğunda, hem memleketine hem de ülkesine olan gönül borcunu ödemekten büyük mutluluk duyacağını söylüyor. Mehmet Salih, aklı okulda gözü yokda, imkansızlığına çare olacak hayırseverleri bekliyor; elinden tutacak birilerini arıyor.