Normal doğumun önemli savunucularından birisi olan ve Denizli Doğal Doğum Merkezi Yöneticisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuray Aydın, Denizli’de bir ilki gerçekleştirerek doğumlarına girdiği anne, eşleri ve çocuklarıyla buluştu. Trio Kafe de gerçekleşen buluşmada, özellikle annelerin doktorları Aydın ile bir araya geldiği o anlarda oluşan duygusal bağ ve mutluluk görülmeye değerdi. Annelerle meditasyon, normal doğumla bebeklerini kucaklarına aldıkları o anlar ve hatıraların söze geldiği etkinlikte oluşan sinerji ve huzur tüm katılımcıları etkiledi.

“AMACIMIZ; DOĞUMLARIMIZDAN ‘KEŞKELER’ OLMADAN ÇIKABİLMEKTİR”

Anne ve bebekleriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Dr. Nuray Aydın, etkinliği neden düzenledikleri ve amaçlarını şu sözlerle aktardı, “Denizli doğal doğum etkinliğinde anneler ve bebekleri ile buluştuk. Onları tekrar o muhteşem doğum anlarına götürdük. Hafif bir meditasyon müzik eşliğinde, nefes alıp verip, gevşeyerek, zihin alanlarına girerek o kutsal ana geri döndük. Etkinliğimizde oksitosin hormonunu tekrar uyararak, sarıldık birbirimize. ‘Sevgi hormonu’ diye de adlandırılan ve de en çok doğumumuzu sürükleyen bu hormonumuzu harekete geçirdik. Sevgi, muhabbet dolu saatler geçirip, o günleri andık. Bize de iyi geldi. Amacımız; doğumlarımızdan ‘Keşkeler’ olmadan çıkabilmektir. Sevgi ve güven duygusu oluşturarak doğumdaki memnuniyeti artırmak hedefimiz. Doğum anını hissetmek, hissettirmektir amacımız. Böylece annelerde doğum korkularından kurtulacaklardır. Denizli Doğal Doğum merkezi olarak hedefimizde; sevgili annelerimizin doğum hikayelerini iyi yönde değiştirmeleri, yaşadıklarını diğer anne adaylarına anlatmalarıdır. Tekrar annelerimize davetimizi kırmadıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz.”

NORMAL DOĞUMUN ÖNEMİNİ ANLATI

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuray Aydın, normal doğumu seçen tüm anneleri kutlayıp, doğal doğumla ilgili şu bilgileri verdi, “Doğal doğum nedir? Neden bu kadar kıymetli o anlar? Doğumun felsefesi; doğumun kendiliğinden başlayıp, doğal hormonların etkisiyle ilerleyen, mümkün olduğunca, müdahalesiz seyreden ve de anneyle bebeğin uzun süre baş başa kaldığı bir doğumdur bu. Bunun gerçekleşmesi için çiftlerin birlikte hamilelik sürecinde, doğum öncesi hazırlık eğitimleri almalıdır. Denizlide bu hizmeti 4 yıldır ekip olarak vermekteyiz. Beraberinde emzirme ve yeni doğan eğitimleri tarafımızdan devam etmektedir. Doğumda birebir ebe ve doğum destekçisi de bizim tarafımızdan verilmektedir. Babalarda bu eğitimlere gelerek birebir eş desteği olmaktadırlar. Bu şekilde destekle birlikte doğum tercihlerini karşılıklı konuşarak kararlaştırmaktayız. Aynı zamanda suda doğum, sezeryan sonrası normal doğum, ters geliş normal doğum hizmetleri, ve de doğum sonrası ev ziyareti de hizmetlerimiz arasındadır.”

SUDA DOĞUMLA İLGİLİ MERAK EDİLENLERİ PAYLAŞTI

Suda doğumun sihirli etkisinden bahseden Aydın, “Suda doğumda doğal bir doğum yöntemi. Suyun biliyorsunuz kaldırma ve rahatlatma özelliği var. Kasları gevşetme özelliğinden dolayı doğumun daha rahat gerçekleştiği, suya doğum  bebekler için rahat, yumuşak bir geçiş imkanı sunuyor. Bebeklerin alışık olduğu bir ortam. Anne ve bebek buluşmasının daha iyi olduğu ve doğum süresini kısaldığı ve hızlandığı bir ortam sunuyor suda doğum. Ağrı kesiciye annelerin ihtiyaç duymuyor. Denizli’de 4 yıldır biz suda doğumu uyguluyoruz. Kendi havuzumuz var. Bütün özel hastanelerle de çalışıyoruz. Çünkü havuzumuzu kendimiz kuruyoruz. Su da doğum ile ilgili ebelerimiz de, personelimizde eğitimlidir” dedi.