Dünya Gazetesinden Osman Nuri Boyacı’nın haberine göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesini tamamladıktan sonra Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanarak Acil Tıp Uzmanlığı eğitimini Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi’nde tamamlayan Andaç Bulut, özel bir hastanede bir yıl, Denizli Devlet Hastanesi’nde 8 yıl ve Van Askeri Hastanesi’nde bir yıl olmak üzere 10 yıl Acil Servislerde Acil Tıp Uzmanı olarak görev yaptı.  Bulut, 2014 yılı haziran ayında ani bir kararla mesleğini bırakıp, babası İsmail Bulut’un işlettiği Bulut Torna’nın başına geçti.

10 yıl uzman hekim olarak çalıştı

Babasının işyerini Zafer Mahallesi’nde 1500 metrekare kapalı alana sahip yeni yerine taşıyan, yurt dışından makineler ithal eden Bulut, makine sektörüne aktarma elemanları üretiyor.  Hekim önlüğünü çıkaran Bulut, her sabah Bulut Torna’ya gelip tezgahların başına geçiyor.   Kendi şartları gereği hekimlik mesleğini bırakıp makine imalat sektörüne geçtiğini belirten Bulut, “Okul yıllarımda yaz tatillerinde babamın 70 metrekare  işyerinde çalıştım. Çocukluğumdan beri bu mesleğin içindeyim. 10 yılı uzmanlık olmak üzere 14 yıl hekimlik yaptım. 7 hastanede görev yaptım.  2014 yılında kendi şartlarım gereği hekim önlüğünü çıkarıp, babamın atölyesinin başına geçtim” dedi.

Çocukluk tutkusu ağır bastı

Doktorluk mesleğinin büyük sorumluluk gerektirdiğini belirten 46 yaşındaki üç çocuk babası Bulut, “Doktorluk çok fedakarlık isteyen bir meslek. Sorumluluğu da çok fazla. Özellikle Acil Servislerdeki yoğunluk çok fazla, hekim sayısı az. Bu da strese yol açıyor.  Hekimliği severek yaptım, ancak  babamın işyerinden elini çekmek istemesi, benim  çocukluk yıllarımdan beri tutkum olan makine imalat sektörüne geçmeme neden oldu. Ya burayı kapatacaktık, ya da devam ettirecektik. Buradan ekmek yiyen insanlar var. O yüzden kapatmadık, ben devraldım” diye konuştu.

Dişli imalatı yapıyor

Bulut Torna’da dairesel hareketi doğrusal harekete çeviren makine aksamları imal ettiklerini ifade eden Bulut, “Burada çok mutluyum, işimi severek yapıyorum.  Makine sektörüne özel aksamlar elemanlar imal ediyoruz. Otomotiv, makine, asansör, otomatik kapılar, şanzımanlar, redüktörlerde kullanılan aktarma elamanları yani dişli üretiyoruz.  İşyerindeki  dört tezgahı ben kullanıyorum. Babam haftada bir iki gün gelip bize danışmanlık yapıyor.  Hekimlik günlerimi bazen özlüyorum.  Hekim arkadaşlarımla görüşmeye devam ediyorum. Hepsi verdiğim kararın kolay olmadığını söyleyerek beni kutluyor. Hedefim, teknolojiyi yakından takip ederek işlerimizi daha da büyütmek, makine parkurumuzu genişletmek. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Hemşire olan eşinin meslek değiştirme kararında kendisine destek verdiğini söyleyen Bulut, Denizli Makine Sanayici İşadamları Derneği’nde  Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapıyor.