Yıllarca Türkiye Futbol Federasyonu’nda görev yapmış ve Denizlispor’da büyük başarılara imza atan Ali İpek için veda töreni düzenlendi. Denizlispor Haluk Ulusoy Tesisleri’nde yapılan törene ailesi, eski ve yeni yöneticiler, kulüpte top koşturmuş eski futbolcular ile sevenleri katıldı. Duygusal anların yaşandığı vedada tabutuna Türk Bayrağı ile Ali İpek’in adı yazan Denizlispor forması koyuldu. Katılanların gözyaşlarını tutamadığı törende konuşan Ali İpek’in oğlu Tuna İpek babasının çok sevildiğini belirterek,  “Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Tekden Hastanesi Personellerine ve herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Denizlispor Başkanı Ali Çetin de Ali İpek ile son konuşmasında Ali İpek ile son konuşmasını anlattı. Çetin, “Bir iki ay önce telefonla konuştuk. ‘Nasıl gidiyor?’ diye sordu. Ben de yorucu ve çok yoğun olduğunu söyledim. ‘Siz şampiyon olacaksınız biz de birlikte el ele Süper Lig’de daha çok maç izleyeceğiz.’ dedi. Biz şampiyon olduk, Denizli şampiyon oldu, ama Ali Abi bizi bırakıp gitti. Mekanı cennet olsun. Bu acının tarifi yok.” ifadelerini kullandı. Denizlispor Eski Başkanları’ndan Mustafa Baysal da İpek’in Denizlispor’un Uefa sürecinde kulübe çok desteği olduğunu ve kulübe tesisleri hediye ettiğini söyledi.

ALİ ABİDEN ÇOk ŞEY ÖĞRENDİM

Denizlispor Eski Yöneticisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Ali İpek’in ruhunun Denizlispor’un Süper Ligde kalıcı olmasıyla şad olacağını belirterek, yöneticiliği döneminde Ali İpek’ten çok şey öğrendiğini söyledi. Değirmenci, “4 yıl boyunca Denizlispor kulübünde görev yapma şerefine nail oldum. Ali İpek abimizden futbol adına çok şey öğrendim. Herhalde kendisini çok memnun edecek şey, cenazesinin arkasında saf tutmuş gençlerdir. Çünkü Ali İpek başkanımız gençleri çok seviyordu. Futbolun geleceğinin gençlerde olacağını söylerdi. Bizlere ve Denizli’ye düşen artık Denizlispor’u Süper Lig’de kalıcı ve kurumsal bir yapı ile tuttuğumuzda Ali İpek Başkanımızın da ruhu şad olacaktır.” dedi.

Denizli Milletvekili Teoman Sancar da “Denizlispor için adeta kendini paralayan bir insandı. Denizlispor’u Türkiye’ye ve dünyaya tanıttı. Şu güzel tesisi Denizlispor’a kazandırdı. Ali abimizin ailesini de çok takdir ediyorum. Denizlispor’a ayırdığı vaktin onda birini ailesine ayırmamıştır. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.” Diye konuştu.

BABAM GİBİYDİ

Uzun yıllar Denizlispor’da top koşturmuş ve bir dönem teknik direktörlüğünü de yapmış Yusuf Şimşek, Ali İpek’in her konuda yardımcı olduğunu belirterek, Ali İpek’i babası gibi sevdiğini söyledi. Şimşek, “İnsanlara her zaman yardım etmiştir. En büyük yardımları da Denizlispor’a olmuştur. Benim bir tane öz babam var. Ali Başkan da babam gibiydi. Bu acının tarifi yok. Allah rahmet eylesin.” Dedi.

Konuşmaların ardından Ali ipek için dua edildi. Ali İpek’in cenazesi ailesi ve yakınlarından helallik alınmak üzere evine götürüldü. İpek’in cenazesi buradan ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı için Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camii’ne götürülecek.