Denizli’nin Pamukkale ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan 47 yıllık bina, eski olması sebebiyle kentsel dönüşüme girdi. Binanın beton ve kolonlarının güçsüz olması sebebiyle vatandaşlar evlerinden taşınarak, bir çoğu kiraya çıktı. 7 ay önce evlerinden ayrılan vatandaşlar, kentsel dönüşüm için imza verdi. Ancak binanın girişinde bulunan iş yerinin sahibi ise onay vermedi. İş yeri sahibinin onay vermemesi üzerine bina yıkılamadı. Bina 7 ay boyunca harabe şekilde dururken, vatandaşlar ise mağdur oldu.


Kentsel dönüşümden tüm onayları aldıklarını belirten bina sakinlerinden Ayşe Karaman, “Bir kişi itiraz etti. Biz kendimize güvendik. Her şeyi kanunen yaptık. Bir kişi yüzünden mağdur olduk. Bu eve hayvan bağlasan durmaz. Benim gücüm yok. 7 aydır kira veriyorum. 47 senelik burası. 3 sene sonra devlet bizim elimizden aldığı zaman biz ne yapacağız” dedi.


Bir başka bina sakini Halil Uzak ise, “Meskeni iş yeri yapan bir şahıs var. 60 günlük süre verildi, boşaltmadı. Bu arkadaş Pamukkale Belediyesine güçlendirme ruhsatı talebinde bulunmuş. Belediye bu talebe olumlu karar vermedi. Vatandaş, belediyeyi mahkemeye verdi. 11 kişi mağdur. Demir taşıyıcıları çok güçsüz. Taşıyıcı bir demir yok. Beton kalındığı çok zayıf” diye konuştu. Kentsel dönüşüm kararına karşı çıkan vatandaş ise soruları cevaplamadı.