İlk olarak eğitime destek olmak amacıyla sosyal medyada kadın hekimlerin bir araya gelmesiyle temeli atılan Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV), bugün ülkede eğitime önemli destekler vermeye ve öğrencilere burs sağlamaya devam ediyor. KAHEV’in eğitime destek programı kapsamında yolu Denizli’ye de düştü. Sosyal medyadan  KAHEV’e ulaşan Tavas Yahşiler İlk ve Ortaokulu öğretmenlerinden Özlem Aybatar Erkmen’in kütüphane ihtiyacını iletmesiyle eğitime bir destek projesi daha başlamış oldu. Okulun kütüphane ihtiyacını gidermek için KAHEV Denizli İl Gönüllüsü ve Proje Sorumlusu Nilüfer Kılıçkap ve gönüllüler hızlıca çalışmalara başladı. Kısa zamanda da okul bünyesinde KAHEV gönüllüsü kadın hekimlerin gönderdikleri desteklerle kütüphane hazırlanarak, öğrencilerin hizmetine sunuldu.

TÖRENLE AÇILDI

KAHEV’in desteğiyle Tavas Yahşiler İlk ve Ortaokulu içinde oluşturulan kütüphanenin açılışına Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İmamlık, KAHEV Denizli İl Gönüllüsü ve Proje Sorumlusu Nilüfer Kılıçkap, Dr. Hilmiye Pakyürek, Dr. Emel Alkan Aslankara, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Kütüphaneni açılmasıyla öğrenciler yüzlerce kitapla buluşma fırsatı yakaladı. Özlem öğretmenin  sosyal medyadan Vakfa ulaşıp kütüphane ihtiyaçlarını belirtmesiyle başlayan süreç, vakıf üyesi kadın hekimlerin destekleriyle gerçeğe dönüşürken, kütüphaneni açılışında öğrencilerin mutlulukları ise en güzel anı olarak fotoğraflara yansıdı.

MUTLULUĞUNU SÖZLERİYLE PAYLAŞTI

KAHEV Denizli İl Gönüllüsü ve Proje Sorumlusu Nilüfer Kılıçkap, açılışta yaptığı konuşmada KAHEV’i tanıttı, projenin hayata geçirilmesinden duyduğu mutluluğu şu sözlerle paylaştı, “KAHEV; maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorlanan her yaş grubundan öğrenciye eğitim desteği vermeye, eğitimin farklı alanlarındaki projelere de destekler sağlayan bir oluşumdur. Vakfın Denizli il gönüllüsüyüm. KAHEV, 540 öğrenciye burs imkanı sağlamanın yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinde kütüphane ve okuma salonu oluşturulması, kitap ve kırtasiye yardımı, robotik laboratuar kurulması, anaokulu tadilatı, lisanslı sporcuların ve sanat dalında eğitim gören öğrencilerin desteklenmesi gibi birçok projeyi gerçekleştirmiştir. Bugün Denizlimizdeki ilk kütüphane projemizin açılışını yapıyoruz. Bundan sonrada Vakfımız, eğitim gönüllüsü kadın hekimlerimizin desteği sayesinde  hem Denizli’de hem de ülkemizin dört bir köşesinde eğitim desteğini artırarak sürdürecek. Kütüphanenin tadilatı Özlem öğretmenin vakfımıza ulaşması sonrasında toplanan bağışlarla yapıldı. Birçok kurumdan destek de aldık. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kütüphanemiz öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. Öğrencilerimizin o heyecanını ve mutluluğunu görmek bile projenin ne kadar önemli bir sonuç sağladığını gösteriyor.”