Küçük kızın babası Çağdaş Yazıcı'nın bir dönem şube başkanlığı yaptığı Tüm Bel-Sen'in Karşıyaka temsilciliği ve Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde, Türk Kızılayının kan aracı Karşıyaka Çarşısı girişinde bağışları kabul etti. Tüm Bel-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Öykü Arin'e yardım etmek için geçen yıl kasım ayından itibaren Türkiye'nin farklı yerlerinde kök hücre bağışı kampanyaları düzenlediklerini anımsattı.

Öykü Arin’e destek için bağışlar 19 Ocak Cumartesi günü saat 12.00 – 17.00 saatleri arasında Çınar Kızılay Kan Bağışı noktasında yapılabilecek.

Karşıyaka'da ikinci kez kampanya yürüttüklerini dile getiren Aygün, başka sivil toplum kuruluşlarından da destek gördüklerini aktardı. Aygün, sosyal medya ve tanıdıkları aracılığıyla ulaştıkları yurt dışında yaşayan kişilerin de kök hücre bağışında bulunduğunu ifade ederek Brezilya'da yüzde 70 oranında uyumlu donör bağışçı bulunduğunu ancak Öykü'nün sorunsuz bir şekilde hastalığından kurtulması için yüzde 100 uyumun yakalanması gerektiğini anlattı.

Öykü Arin'in nakil için fazla vakti kalmadığını vurgulayan Aygün, "Kızımızın iki ay zamanı kaldı. Donöre ihtiyacı var. Herkes katkı sunsun. Kampanyanın başından bu yana yaklaşık 50 bin kişi kök hücre bağışında bulundu ama henüz uygun donör bulunamadı." ifadelerini kullandı.