Gazeteci Mustafa Karapınar 6 ay önce yakalandığı kanser hastalığını yendi. Karapınar, 6 ay önce rutin kontrol için gittiği hastanede doktor muayenesi sonucu kanser olduğunu öğrendi. Mesane kanserine yakalanan Karapınar, kanserle mücadele ederken 3 önemli ameliyat geçirdi. Hastalık süresince 12 kilo kaybeden Karapınar, sigara kullanan vatandaşların sigaradan uzak durmaları gerektiğinin altını çizdi.

“HİÇBİR ZAMAN PES ETMEDİM”

Tüm kanser hastalarına umut olmak için açıklamalarda bulunan Karapınar, kısa süre sonra tekrar gazetecilik mesleğine döneceğini  söyledi. Karapınar, “Benim için zor geçen bu altı aylık süre içinde  sevdiğim insanlardan kanser hastalığı yüzünden uzak kaldım. Bu süreçte beni en çok üzen durum bu oldu. Kanser olduğumu öğrendiğimde morali üst seviyede tuttum. Hayat denilen bu dikenli yolda ne zaman ne ile karşılaşacağınız belli olmuyor. Kanser süreci insanı yoruyor ama hiçbir zaman pes etmedim. Bu süreçte ailem, dostlarım meslektaşlarım beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Zorlandığım zamanlar olmasına rağmen hayattan her zaman olduğu gibi bu süreçte de zevk aldım çünkü yaşamayı çok seviyorum” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanelerinde son ve önemli operasyonu olduğunu anlatan Karapınar, “Haziran ayından bu yana iki önemli ameliyatın ardından son ve önemli ameliyat için Pamukkale Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanelerine yattım. Op. Dr. Sinan Çelen ve ekibi yaklaşık 8 saat süren operasyonun ardından geçen iki aylık süre içinde yavaş yavaş sağlığımızı yeniden kazanmaya başladık. İnsan başına gelmeden anlamıyor. Altı ay yaşadıklarımı ben biliyorum. Hayatta her şey bir nefes sıhhat için” dedi.

40 CM BAĞIRSAKTAN MESANE YAPTILAR

Mesane kanseri hastası olan Karapınar’a, operasyonu gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi Üroloji A.D doktorlarından Dr. Öğr. Üyesi Sinan Çelen ve Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Özlülerden, Karapınar’ın ameliyatla ilgili bilgiler verdi. İdrar kesesi alınarak bağırsaklarından yeniden yapay mesane yapıldığı bildirdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Sinan Çelen “Ameliyat ile hastamızın kanserli olan idrar kesesini çıkartarak, bağırsaklarından kullandığımız 40 cm’lik parça ile yapay mesane yaptık. Uzun süredir laparoskopik (kapalı yöntem) özellikle prostat, böbrek kanseri konularına dair operasyonlar başarı ile kliniklerimizde uygulanıyor. Sistektomi ameliyatıda uygun hastalarda kapalı yöntemle  yapılabilmekle birlikte bazı hastalarımızda kanser kontrolü daha önemli olduğu için en uygun yöntemi seçmekteyiz” dedi.

YAPAY MESANE YAPILDI

İdrar kesesi kanseri saptanması sonrası tedavi için başvurduğu Dr. Çelen tarafından yapılan muayenesinde tümörün kasa geçmiş olarak belirlenmesi üzerine tedavi olarak idrar kesesi alınması ve yapay mesane yapılması önerildi. Görüntüleme yöntemleri sonrası Dr. Öğretim üyesi Sinan Çelen ve aynı bölümde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Özlülerden tarafından mesanesi alınarak yapay mesane uygulandı.