Siyasi partilerin yerel seçimlere kilitlendiği bu günlerde aday adayları, adaylar bir bir belirmeye devam ediyor. Kafa döndürücü bir trafik hem ülke genelinde hem de Denizli’de hakim.

AK Parti’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak beklenen bir isim mevcut Başkan  Osman Zolan olarak açıklandı.  Zolan ismi hem partili hem de genel çerçevede toplum içinde gözlemlerime göre çok olumlu karşılandığını söyleyebilirim. 

CHP halen ‘O’ ismi arıyor. Kazım Arslan, Adnan Keskin, Gülizar Biçer Karaca, Adil Demir Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı noktasında Genel merkez nezdinde çalışmalarına devam ediyor. Aday adaylığını resmen yapan Arif Balkanay’ın yanı sıra geçtiğimiz günlerde bir isim daha resmi süreçte aday adaylığına başvurdu. İş adamı Yılmaz İçen’de aday adaylığını açıklayarak, Denizli’yi kalkındıracak bir devrim ve şeffaflık söylemleriyle gündemde.

MHP’de ise Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Ebru Leman Kalkan olarak belirlendi. MHP’nin  bu dönem bir kadın aday göstermeyi tercih etmesinde ana gerekçelerden birisinin  kadına parti olarak verdikleri önemi ortaya koymak olarak yorumlanabilir. MHP’de ayrıca gösterilecek adayların kendi içinde çokta heyecan yaşanmadan belirlendiği göze çarpan bir diğer nokta.

CHP’nin Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı olurken AK Partili mevcut Başkan Hüseyin Gürlesin’in ise tekrar aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Zaten önemli birçok projesi halen devam eden Gürlesin’in yeni dönemde seçilmesi durumunda devam edenleri tamamlamak ve hayata geçirmek istediği projelere yön vermek için önemli bir zamana sahip olacağı aşikar.

Merkezefendi’de ise CHP’de tam bir karmaşa yaşanıyor. İddiaya göre CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’in yönetim kurulu toplantısında genel merkeze bir aday önerme talebi, bunu da aday adayı olan 3 kişiden birisi Şeniz Süzek Doğan olarak belirleme isteği krize dönüştü. 4 kişi parti yönetiminden ön seçim ve eğilim yoklaması olmadan böylesi bir tavsiye kararına varılmasına istifa ederek cevap verdi. Diğer aday adayları Sedat Demirci, Sabri Yıldız’ın ise bu duruma çok bozulduğu ve tepki gösterdiği kulislerde dillendirilen bir diğer konu. Tabi ki krizin CHP Genel Merkezince her ilçe teşkilatına ‘Kim aday olmalı’ sorusuna yanıt alma isteğinden kaynaklandığı dile getirilen konular arasında. Bu konuda Merkezefendi’nin yanında Çal İlçesinde de sorunlar yaşandığı ve istifalar nedeniyle ilçe yönetiminin düştüğü görüldü.

AK Parti Merkezefendi’de ise mevcut Başkan Muhammet Subaşıoğlu’nu tekrar aday göstereceği kulislerde dile getiriliyor.

Ancak bir durum var ki, o da Denizli’nin ismini İzmir’le yan yana getiren Nihat Zeybekci oldu. İzmir’e aday gösterilecek söylemlerini ardından Zeybekci’nin ‘Mahallenin en güzel kızını kim istemez’ sözü yankı bulmuş  İzmir CHP kanadından da “Mahallenin delikanlıları olarak bekliyoruz, buyursunlar gelsinler” tepkisi gelmişti. Ve beklenen oldu, Zeybekci’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan görev geldi. Cumhurbaşkanı, Zeybekci’yi AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak göstererek, “İzmir’i  Nihat Beyle Alacağız” açıklamasıyla gündem değişti. Zorlu bir göreve Nihat Zeybekci kolları sıvadı.