Bir çoğunuz güzel bir tatil yaptı ve tatil de bitti.

Evet, günlerce beklenen günler de bitti.

Umarım, gidilen tatil ve piknik mekanlarından ayrılırken nasıl bıraktığınıza dönüp bakmışsınızdır.

Umarım, tabiat anaya ve dünyamıza saygılı davranmışsınızdır.

Pet şişelerinizi, cam şişelerinizi, peçetelerinizi, yediğiniz abur cubur ambalajlarını gerçekten olması gerektiği gibi çöpe atmışsınızdır.

Sahildeki kumlara sigara izmaritlerinizi atmamışsınızdır.

Ben de bayram tatilimin bir gününü çamlık mesire alanına ayırdım. Uzun uzun yürüyüş yaptım.

Yürüyüş yaptığım esnada öyle bir şeyle karşılaştım ki gerçekten üzüldüm.

Bir vatandaşımız, bir insanoğlu; özellikle belirtiyorum “İNSAN” çünkü hayvanlar bizim kadar çevreye zarar vermiyor gerçekten. Bildiğiniz pet şişenin içerisindeki suyu içip bir parktaki ağacın dalları arasına sıkıştırmış. Fotoğrafını sizler için çektim. Buyurun paylaşıyorum.

Bu vatandaşımız her kimdir ve ne amaçla böyle bir şey yapma gereği hissetti bilemiyorum. Ama gerçekten görünce canım acıdı.

Sokaklara, denize, ormana, piknik alanlarına, yürüyüş yollarına, şehirler arası yollara atmak bitti. Sıra ağaçların dalları arasına geldi. Gerçekten çok yazık!

Her gün çirkinleştirerek yaşadığımız dünyaya bir kat daha fazla zarar vermekten ne keyif alıyorsunuz acaba bana bunu açıklayabilir misiniz?

Gerçekten soruyorum sizlere, zararlı çöplerinizi çöp kutularına atmak bu kadar mı zor. Bu kadar mı hoyratça kullanmak zorundasınız bu güzellikleri.

Oraya bir daha geleceğiniz hiç mi aklınızın ucundan geçmiyor?

Çocuklarınıza böyle mi örnek oluyorsunuz?

Evinizde de mi böylesiniz?

Sizin kendinizle ve doğayla derdiniz ne?

Nasıl bu kadar bencil ve düşüncesiz olabiliyorsunuz?

Kestiğiniz ormanların etkisinden dolayı artan sıcaklar hiç mi içinizi yakmıyor?

Evet, sevgili çevreyi kirleten insanlar sizleri anlamakta zorluk çekiyorum o çöplerinizi çevreye atarken içiniz nasıl rahat ediyor anlayamıyorum.

Bu sözüm sana; kendini düşünme bizi de düşünme ama bari kendi çocuğuna bırakacağın çevreyi düşün. Elindeki çöpü, çöp kutusuna atmak bu kadar zor olmamalı. Çevreyi kirleterek doğaya, insanlara ve hayvanlara zarar veriyorsunuz. Kendinize zarar veriyorsunuz. Böyle davranmaya devam edilirse dünyamız kirli ve yaşanmaz bir hale gelecek ve hastalıklar artacak, ölümler olacak. Bu kötü davranışlara lütfen bir dur diyelim. Dünyamız yok olmadan daha fazla kirletmeden temiz ve duyarlı insanlar olalım. Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakalım. Şu an çevrenizde gördüğünüz her güzelliği çocuklarınızdan emanet aldığınızı unutmayın.