Pozitif enerjiye sahip olmak için küçük de olsa bir şeyler yapın kendinize. Mesela, sevdiğiniz bir şarkıyla güne başlamanızı tavsiye ederim. En sevdiğiniz şarkı dediysem sakın ha sizi hüzünlendirecek, enerjinizi düşürecek bir şarkı olmasın buna lütfen dikkat edin.

Sizi güne hazırlayacak, size kendinizi sevdirecek, ben varım; hayattayım ve bugün çok güzel işler başaracağım. Pozitif enerjimle başına geçtiğim her işin üstesinden geleceğim dedirtmeli o şarkı size…

Peki, bu şarkınız her zaman aynı olmak zorunda mı?

Hayır, tabii ki de. Zaman zaman değişecek. Hatta dinlediğinizde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan şarkıların bir listesini yapmanızı öneririm.

Bu listenize isim verebilirsiniz. Mesela mutluluk listem, pozitif enerjim, gün başlıyor, her şey çok güzel olacak gibi isimler verebilirsiniz.

Unutmayın ki; öncelik sizin. Siz iyi olmazsanız, başkalarına bir iyiliğiniz olamaz.

Bu hayatın, size ihtiyacı var. Güzel bir şeyler yapmak için, ihtiyacı olanın elinden tutabilmek için sizin kendinizi iyi hissetmeniz gerekiyor. İşte tüm güzel şeylerin olabilmesi için önce sizin iyi olmanız gerekiyor.

Sabah kalktığınızda ilk işiniz aynaya bakmak olsun. Aynaya bakın ve kendinize şunu söyleyin. “Ben kendimi çok seviyorum.”

Sonrasında güne hazırlanmaya başladınız: Örneğin yüzünüzü yıkamak, dişlerinizi fırçalamak ya da duş almak, giyinmek gibi…

İşte bunları yaparken bir şey daha yapacaksınız.

En sevdiğiniz şarkıyı açacaksınız. Öyle kısık sesle falan değil!

Açabildiğiniz en son sesi açın. Tabii ki bu arada başkalarını rahatsız etmemeye dikkat lütfen.

Tüm hücrelerinize kadar mutluluk şarkınızı dinlediniz.

Bu arada hazırlandınız ve evden çıkacaksınız.

Çıkmadan bir kez daha aynanın karşısına geçip gözlerinizin içine bakarak; yine kendinizi çok sevdiğinizi söyleyin ve “Şimdi güzel bir güne hazırım.” deyin.

Kapıdan çıktıktan sonra baştan aşağıya kadar enerji dolu olacaksınız. Ve işe gitmek zor gelmeyecek mesela.

İş yerine vardığınızda daha gür bir sesle günaydın diyeceksiniz mesai arkadaşlarınıza.

Herkes, ne oldu sana? Ne bu neşe? Hayırdır güzel bir haber mi aldın? Gibi sorular soracaktır… Hatta aşık mı oldun? Diye soranlar bile çıkacaktır.

Evet, siz aslında içinizdeki o enerjiye aşık oldunuz. Ve bundan sonra ne zaman canınızı sıkan, keyfinizi kaçıran bir şey oldu.

O durumu düşünüp enerjinizi düşürmeyeceksiniz.

Siz, artık kendi enerjinizin ne kadar güçlü bir şey olduğunu fark ettiniz.

Bundan sonrasında da o enerjiyi uyandırarak kendinizi sevip, böylelikle hayatı daha fazla severek mutlu bir ömür geçireceksiniz.

Çevremizde onca olumsuzluklar varken bunu nasıl yapabiliriz diye soranlar olabilir.

Olacak, olmalı da!

Unutmayın değişim bir kıvılcım ile başlar…

O kıvılcımın kaynağı da sizin içinizde gizli.

O gizli gücün değerini verin ve ona layık olduğu şekilde davranın.

Sevgiyle kalın.