Denizli Sanayi Odası, Başkan Selim Kasapoğlu imzası ile, yerel seçimlerde adaylık süreçleri tamamlanmadan önce Oda Yönetim Kurulunda ve Meclisinde görüşerek Denizlili sanayicilerin taleplerini ve beklentilerini içeren bir açıklama yayınladı. Seçimlere katılacak siyasi  partilerin il başkanlıklarına da mektup olarak gönderilen açıklamada sanayicilerin yaşadığı  sıkıntılar ve güçlü bir Denizli sanayisi için yerel yönetimlerce programa alınması gerekenler sıralandı. Seçim sürecinde belirlenecek adaylara şimdiden başarılar dileyen Kasapoğlu, yerel yönetimlerle her zaman olduğu gibi iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

“YEREL SEÇİMLERDE YARIŞACAK TÜM TARAFLARDAN BEKLENTİLERİMİZİ BELİRTMEK İSTERİZ”

Yerel seçimlerin Türkiye ve Denizli için hayırlı olması temennisinde bulunan Kasapoğlu, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerin başta ülkemize ve sonrasında Denizli ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Denizli Sanayi Odası olarak, 50 yılı aşkın bir süredir hizmet verdiğimiz şehrimiz ve sanayisi için ayrım gözetmeksizin hem Büyükşehir Belediyesiyle hem de ilçe belediyeleriyle etkin iş birliği içerisinde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Gerek gerçekleştirilen ziyaretlerde gerekse Oda Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuz başta olmak üzere yaptığımız tüm değerlendirmelerde, sanayimizi ilgilendiren birtakım konularda inisiyatif alınması adına yerel seçimlerde yarışacak tüm taraflardan beklentilerimizi belirtmek isteriz” dedi.

DENİZLİ SANAYİ ODASI’NIN YEREL YÖNETİMLERDEN BEKLENTİLERİ

Milletvekili  Arpacı: 23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu Olsun Milletvekili  Arpacı: 23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu Olsun
  1. Sanayi bölgelerine raylı sistemle ulaşım olanağının sağlanması: Odamız hem şehir içine hem de İzmir ve Ankara istikameti için şehir dışına yönelik ulaştırma faaliyetlerinde aksaklıkların söz konusu olduğunu gözlemlemektedir. Bilhassa şehir merkezinden sanayi yerleşimlerine doğru yapılacak hızlı tren hattı, uzun yıllardır sanayicilerin üzerinde mutabık olduğu bir gerekliliktir. Böylelikle sanayi sektöründe istihdam edilen vatandaşlarımızın toplu taşıma olanaklarından yararlanması da mümkün olacaktır.
  2. Altyapı sorunlarının giderilmesi: Şehir merkezine görece yakınlığına rağmen, Hacıeyüplü, Bozburun, Akhan, Pınarkent gibi sanayi mahallelerinde yaşanan altyapı sorunlarına (yol, kanalizasyon vd.) ivedilikle çözüm getirilmesi sanayicilerimizin öncelikli beklentilerinden biridir. 2024 yılında artık “altyapı sorunu olan sanayicinin kalmaması” gerekmektedir.
  3. Uydu kentler oluşturulması: Mevcut ve kuruluş aşamasındaki Organize Sanayi Bölgelerinde istihdamı özendirmenin temel yollarından biri, ilgili Bölgeler çevresinde düşük maliyetli konutların/ uydu kentlerin inşa edilmesidir. Böylelikle şehir merkezinde nüfus yoğunluğunun fazlalaşması önlenecek ve oluşturulacak raylı sistemlerle şehir içi trafik yükü de azalacaktır.
  4. Kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımlarının artırılması: Denizli ilinde ücretli çalışan kadınların oranı Türkiye ortalamasının üzerindedir. Bununla birlikte, kadınların çalışma yaşamına katılımının desteklenmesi adına şehir ölçeğinde bakım hizmetleri altyapısı geliştirilmeli; Sanayi bölgelerinde çalışanların çocuklarına yönelik erişilebilir kreş olanakları yaratılmalıdır.
  5. Acil durumlara hızlı ve etkin bir müdahalenin gerçekleştirilmesi: Geçtiğimiz yıllar içerisinde, ne yazık ki, kayıplara yol açan firma yangınlarıyla karşı karşıya kalındı. Bu konuda işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından firmalarımıza düşen yükümlülüklerin yanında dikkate alınması gereken bir diğer husus, acil durumlarda hızlı ve etkin bir müdahalenin gerçekleştirilmesidir. Tüm belediye birimleri için, böylesi olumsuz durumlar yaşandığında itfaiye hizmetlerinin olay yerine hızlı intikali önem taşımaktadır. Sanayi bölgelerinde itfaiye birimleri oluşturulmalı ve güçlendirilmelidir.
  6. Sanayicilere özel birim oluşturulması: Belediyelerde, sanayicilerimizin yaşadıkları sorunların çözümünde ve taleplerine dair aksiyon alınmasında hızlılık yaratmak adına, sadece sanayicilere hizmet verecek ayrı bir birim ve kadro oluşturulması bir diğer talebimizdir. Böylelikle temel belediyecilik hizmetlerinden farklı ihtiyaçları olan Sanayi bölgelerine daha nitelikli bir hizmet verilebilecektir.