DENİB Akademi’den ‘AB Standartlarında Sürdürülebilirlik’ Toplantısı DENİB Akademi’den ‘AB Standartlarında Sürdürülebilirlik’ Toplantısı

Denizli'nin Sarayköy ilçesi Tekke Mahallesi’nde bölgede yaklaşık 3 bin metre derinlikten doğal yollarla kendi halinde yüzeye çıkan şifalı termal su birçok hastalığın tedavisine kullanılıyor. Bölgede kurulan termal otellerde yerli ve yabancı turistler hem kış turizmin de hem de yaz mevsiminde konaklamaya devam ediyor. Isparta’dan İzmir’e arkadaşlarının yanına gezmeye giderken termal suları denemek isteyen Mahmut Aras; “Hava soğuk ama sıcak sudan çıktıktan sonra soğuk suyla hızlı bir şekilde yıkanmamız gerekiyor. Bunu yaptığımda daha fazla terliyorum ve termal su daha iyi geliyor” dedi. Karabük’ten kuzeni Deniz Gergen’le geziye çıkan Yusuf Gergen; “Termal sıcak suyu herkese tavsiye ederim. Soğuk hava ve sıcak su daha fazla ayakta tutuyor. Yorgunluğumuzu alıyor, yaklaşık 3 saattir havuzun içerisindeyiz. Su çok güzel geldiği için çıkmak istemiyoruz. Termal havuza gelecek olanlara tavsiye ederim” şeklinde konuştular.

“BURALAR TARİHTE UYUZ HAMAMI OLARAK GEÇMEKTEDİR”
Termal havuzların klimaterapi olarak adlandırıldığını söyleyen termal otel sahibi Mustafa Şen; “Bugün suyun sıcaklığı 36-37 derece, bir insanın gireceği su sıcaklığı en fazla 40 derecedir. Termal suyun faydaları bol kükürtlü olması, sülfat barındırmasından dolayı cilt, romatizma ve eklem rahatsızlıklarına iyi geldiğini hasta olanlardan geri dönüşler almaktayız. Ayrıca vücutta bulunan mantar ve buna benzer durumlarda şifa bulanlar var. Ayrıca bu yörede buralar tarihte uyuz hamamı olarak geçmektedir. Eski tarihlerde ilaçların olmadığı dönemlerde bu bölgede uyuz hayvanları yıkadıklarını biliyoruz. Bu tip havuzların termal tesislerde olması gerektiği belirtmek isterim. Bütün illerden gelenler var. İzmir, Aydın, Ankara gibi bir çok noktadan müşterilerimiz var” diye konuştu.