Protokol ile birbirine kaynaklık teşkil eden kurumların eğitimde işbirliği yaparak, resmi/özel temel eğitim ve ortaöğretim kademelerindeki öğrencilere millî, manevi, ahlâkî, insani, mesleki ve kültürel değerlerin kazandırılması amaçlanıyor. Eğitmenler düzeyinde ise akademisyenlerin ve öğretmenlerin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması, öğretmenlerin meslekî ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak ve fakülte öğrencilerinin öğretmenlik uygulamalarına katkı verilmesi amaçlanmaktadır.

Protokol töreninde konuşma yapan Vali Hasan Karahan; “Üniversitemiz ve  İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan bu protokol ile öğretmenlerin günümüz koşullarına uygun şekilde mesleki ve akademik gelişimlerine katkı sağlayarak öğrencilerimize daha iyi eğitim sunma imkanı sağlamayı amaçlıyoruz. Gerek okul öncesi, ortaöğretim ve mesleki alanlarda konularında uzman akademisyenlerimiz öğretmenlerimizin eğitim hizmetlerinin niteliğini artırma noktasında iş birliği sağlayacaklardır. Sayın Rektörümüze, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve emeği geçenlere çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki başarılı bir çalışma olacaktır.”dedi.

Protokol kapsamında kurumlar 2023 Eğitim Vizyonunda alınan kararlar doğrultusunda gerekli işbirliği yapmak, protokol kapsamındaki faaliyetlerle ilgili her türlü iş ve işlemlerini mevzuata göre yürütmek ve denetlemek. Denizli’deki eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen ve yöneticilere yönelik, ihtiyaç duyulan alanlarda toplantılar ve hizmet içi eğitimler düzenlemek. PAÜ-İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ortaöğretim kurumlarının 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin meslek seçimlerine destek olmak amacıyla üniversite tanıtım ziyaretleri düzenlemek görevlerini yerine getirecek.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen Protokol İmza Törenine; Vali Hasan Karahan ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.