2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, kripto para birimlerindeki son durum ve popüler altcoin’ler Ethereum ve Ripple fiyatları ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Ethereum (ETH) ve Ripple (XRP) 2022 Yılında Yeni Rekorlara İmza Atabilir Mi?

Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum

2021 yılı Bitcoin (BTC) ve altcoin’ler için oldukça iyi geçti. Bir yandan fiyatlarda gözle görülür yükselişler ve hatta rekor seviyeler gördük. Diğer yandan kripto para benimsenmesinin arttığı, kurumsal yatırımların hız kazandığı ve önemli ortaklıkları kurulduğu bir yılı geride bırakıyoruz.

Öte yandan 10 Kasım’a kadar Bitcoin ve dolayısıyla kripto para birimleri yükseliş yönlü hamlelerini devam ettirdiler. Ancak 10 Kasım’da lider kripto para birimi Bitcoin’in 69.000 dolar ile kendisine yeni bir ATH belirlemesinden sonra piyasada genel bir düşüş başladı.

Bu geri çekilme esnasında zaman zaman yukarı yönlü sıçramalar olsa da piyasanın genel yönü yaklaşık olarak 1 buçuk aydır aşağı yönlü. Bitcoin düşüşler sırasında 42.000 dolarlık seviyelere kadar çekilse de bu seviyede bir alım baskısı olduğu görüldü ve 42.000 dolar güçlü bir destek olarak kaldı.

Buna ek olarak analistler bu düşüşler sonrasında yeni bir boğa koşusunun başlayacağını ve Bitcoin'in 2022 yılında yeni rekor seviyelere ulaşacağını düşünüyor Bir kripto para haber ve Bitcoin haber sitesi olan CoinTürk’te de belirtildiği gibi on-chain veriler Bitcoin’in şu anda “yükseliş bölgesinde” olduğunu gösteriyor. Bir on-chain analist olan Willy Woo da 2022 yılında BTC’deki fiyat artışın devam etmesini bekliyor.

Ethereum ve Ripple Beklentileri

Ethereum ve Ripple da Bitcoin ile birlikte geri çekilme yaşıyor. Buna ek olarak Ripple’ın SEC ile 1 yıldır devam eden dava süreci de XRP fiyatının baskılanmasına sebep oluyor. Ancak eğer analistlerin beklediği gibi BTC yönünün yeniyılda yukarı çevirirse altcoin’lerinde de benzer hamleler gelebilir.

Bu noktada pek çok analist özellikle XRP fiyatının 2022 yılında yeni bir rekora imza atmasını bekliyor. Çünkü analistlere göre XRP, Ripple ve SEC dava sürecinden sonra çok büyük bir artış yaşama potansiyeline sahip.

Buna ek olarak analistler ETH 2.0 gelişmeleri sebebiyle piyasanın en büyük altcoin’i olan Ethereum’un da fiyatının 2022’de artış ve yeni rekor potansiyeli taşıdığını ifade ediyor.