Kedi bakımı kedi ürünleri sayesinde kolaylaşır. Kedi ürünleri sadece kedilerin yaşamsal ihtiyaçlarına cevap vermekle kalmaz, kedi sahiplerinin yorulmadan kedilerine doğru bakımı yapmalarını da sağlar. Yani kediniz için doğru ve kaliteyi mamayı seçmeniz yeterli değildir. Onun sağlığını ve rahatını düşünüyorsanız diğer kedi aksesuarları da yörüngenize girmelidir. Kedilerin bakımını tamamlayan kedi eşyaları tuvalet ürünleri, kedi bakım ve sağlık ürünleri ile kedilerin ihtiyaç duyduğu diğer kedi aksesuarları şeklinde sınıflandırılabilir.  

KEDİ TUVALET ÜRÜNLERİ

Kediler tuvalet alışkanlıkları çok çabuk gelişen canlılardır. Kedinize bir kere kumunun yerini öğrettiğinizde bunu hemen aklında tutar ve tuvalet ihtiyacını kumunda gidermeye yönelir. Burada yapmanız gereken ilk şey kedinize uygun bir kedi kumu ve kedi tuvaleti almaktır. Kedi kumları bentonit, kristal, diatomit gibi türlere ayrılırken aynı zamanda kalın ve ince taneli, kokulu ve kokusuz gibi spesifik özellikler de taşımaktadır. Kedi tuvaletleri de kapalı, açık ve otomatik olarak çeşitlenir. Kedi tuvaletleri ve kumlar kedi aksesuarları arasında vazgeçilmez niteliktedir ve kedilerin bulunduğu her mekânda kullanılmaları şarttır. Tuvalet ve kumların yanında tuvalet aksesuarları da kullanmanız gerekir. Kedi tuvalet aksesuarları kedi kumu küreği, tuvalet kabı poşeti, kedi kumu koku giderici ve tuvalet paspası gibi ürünlerden oluşur.

KEDİ BAKIM VE SAĞLIK ÜRÜNLERİ

Kediler kendilerini sık sık yalayarak temizleyen hayvanlar oldukları için bol miktarda tüy yutarlar. Kedilerin tüy yutmasını engellemek, temiz kalmalarına yardımcı olmak ve deri sağlıklarını korumak için kedi tarak ve fırçaları mutlaka kullanılmalıdır. Kedi fırça ve taraklarıyla kedinizin tüylerini en az haftada bir kez taramanız onların sağlığı açısından çok önemlidir ve bu kedi eşyaları son derece gereklidir. Kedilerin tüy yutma ve bu tüyleri sindirme problemlerini hafifletmek için de kedi maltı ve kedi çimlerinin kullanılması elzemdir. Kedi bakımının önemli bir ayağını oluşturan tırnak bakımı için de tüm kedi sahiplerinin sahip olması gereken ürünlerden biri olan tırnak makaslarını petihtiyac.com’da bulabilirsiniz. 

Ayrıca petihtiyac.com adresinden kedi sağlık ürünlerini de farklı marka ve uygun fiyat seçenekleriyle edinmeniz mümkün. Kedi ağız ve diş bakım ürünlerinin yanında göz bakımı için üretilmiş kedi malzemeleri de kedilerin gereksinimleri arasındadır.

DİĞER KEDİ AKSESUARLARI

Mamadan sonra kedilerin ilk ihtiyaç duyduğu ürünler su ve mama kaplarıdır. Kediler mamalarının hep taze kalmasını isterler. Bu nedenle kedinize her gün belli miktarda mama koymanız gerekir. Eğer düzenli olarak kedinizin mamasını ve suyunu yenileyebiliyorsanız klasik mama ve su kaplarını kullanabilirsiniz. Seramik, çelik ve plastikten üretilen bu kaplar dışında kedinizin mamasını ve suyunu takip etme zorunluluğunu ortadan kaldıran otomatik mama kapları ve hazneli su kapları da mevcuttur. Kedi bakımını kolaylaştıran bu pratik ürünlerden sonra kedi eşyaları arasında ihtiyaç duyulan en önemli malzemelerden biri kedi taşıma çantalarıdır. Kedinizi seyahatlerinizde yanınızda götürmeseniz bile belirli aralıklarla veterinere götürmeniz gerekir. Kedinizin dışarıdaki güvenliğini sağlamak adına onun için mutlaka bir taşıma çantası edinmelisiniz. Eğer kediniz dışarı çıkıyorsa ona uygun bir boyun tasması almanız yerinde olacaktır ki kayıp gibi durumlarda kedinizi bulmanız kolay olsun.

Kedi aksesuarları içinde yine çok tercih edilenlerden bir tanesi de kedi oyuncaklarıdır. Genellikle tüm kediler oyun oynamayı çok severler. Kedilerin oyun ihtiyacına cevap vermek ve enerjilerini atmalarını sağlamak için onlara kedi oyuncaklarından almalısınız. Kedi tırmalamaları da kedilerin gereksinim duyduğu ürünlerdendir. Kediler içgüdüsel olarak tırnaklarını törpülerler ve zaman zaman yüksek yerlere tırmanmaya ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaçlarına cevap vermek için de kedi evleri ve kedi tırmalamaları kullanabilirsiniz. Kedilerin günün çoğunluğunu uyuyarak geçirdikleri düşünüldüğünde kedinizin rahat bir uyku çekebilmesi için de kedi yataklarını ve kedi yuvalarını öneririz. Tüm kedi ürünlerine petihtiyac.com’dan indirimli fiyatlar ile ulaşabilirsiniz.