Bozkurt Belediyesi, Çin’de başlayıp dünyanın dört bir yanına yayılan korona virüsüne karşı hijyen önlemlerini aldı. Türkiye’deki ilk vakanın Sağlık Bakanlığı’nca açıklanmasının ardından Belediye Başkanı Birsen Çelik’in talimatıyla hazırlıklara başlayan Bozkurt Belediye ekipleri park çevrelerini, ibadethaneleri, çöp kutularını özel solüsyonlar ile dezenfekte ederek insanların toplu halde bulunduğu mekanları bakteri ve virüslerden arındırdı.

Belediye hizmet binasında hijyen çalışmalarını artıran ekipler, düzenli aralıklarla yapılan temizliğin yanı sıra bina içerisinde yurttaşların kullanımı amacıyla her kata dezenfektan yerleştirdi.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Bu iş çok ciddi. Biz belediye olarak üzerimize düşen tüm görevleri eksiksiz yerine getirmekle mükellefiz. Fakat vatandaşlarımız da bireysel olarak kendilerine düşen görevi aynı titizlik ve duyarlıkla yerine getirmelidir. Hem kendimizi hem de çevremizi korumak zorundayız. Bilimsel düşünür ve davranışlarımızı da tamamen akla ve mantığa göre şekillendirirsek inanıyorum ki bu zorluğun üstesinden de geleceğiz” dedi.