Askerlik mesleğinden emekli olduktan sonra spora tutunup maraton koşucusu olan 60 yaşındaki Ali Karagündüz, gençlere örnek olduğu gibi ülke de ya da yurt dışında rakiplerine aman tanımıyor. 2018 yılında yurtiçi ve yurtdışında Çal Garası formasıyla 9 maratona katılan Karagündüz, önemli dereceler elde ettiği gibi zorlu parkurları da geçerek maratonların tamamını tamamladı. Sakatlıkta yaşamasına rağmen Karagündüz, 2018 yılında 1882 kilometre maraton koşmayı başardı. 

Çal Belediyespor formasıyla ulusal ve uluslararası yarışmalara katılan 60 yaşındaki ultra maratoncu Ali Karagündüz, 2018 yılında yaşadığı sakatlığa rağmen 1882 kilometre koşu yaptı.

Çal Garası formasıyla ilçesinin ismini her yere taşıdığını söyleyen Karagündüz, “Doğduğum toprakların kulübü olan Çal Belediyespor formasıyla yurt içi ve yurt dışında koşmak bana gurur veriyor. Göğsümde Çal ismini taşıyorum. Girdiğim her maratonda tüm Çallılar’ın sorumluluğunu hissediyorum. Ömrüm oldukça koşmaya devam edeceğim. Geçen yıl Almanya’daki koşuda 80 yaşındaki maratoncu koşuyu tamamladı. 60’lı yaşlarda vücut daha dirençli hale geliyor. Çal Belediyespor ve Çal’ın adını ulusal ve uluslararası yarışmalarda duyurmaya devam edeceğim.Kulübümüzün adını son yıllarda duyuran Belediye Başkanımız Fethi Akcan ve kulüp başkanımız Adnan Tatar’a bir Çallı olarak yürekten teşekkür ediyorum ” dedi.