Olay Çal ilçesi Selcen Mahallesi’nde meydana gelmişti. Mahallede otomobilinde bekleyen Hasan S.’nin, aralarında husumet bulunan 60 yaşındaki Galip Kara’nın yanına giderek demir sopayla darp ettiği vahşet görüntüleri tüm Türkiye’nin tepkisini çekmişti. Ellerine ve ayaklarına çok sayıda darbe alan Kara, hastaneye kaldırılmış, otomobiliyle kaçan Hasan S. ise gözaltına alınmasının ardından nöbetçi hakimlik tarafından salıverilmişti.

20’DEN FAZLA DİKİŞ ATILDI

Ambulansla hastaneye kaldırılan Kara'nın vücudunun çeşitli yerlerinde derin kesikler olduğu ve çok kan kaybettiği belirlendi. Kara'ya, 20'den fazla dikiş atıldı. Hastanede basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kara, 89 yaşında olan babasına, saldırgan Hasan S. ve babası Bekir S.’nin  yardım bahanesiyle çıkar sağlamaya çalıştığını, uyarması üzerine de aralarında tartışma başladığını ileri sürdü.

DAYAK İÇİN ÖZEL SOPA YAPMIŞ

H.S.'nin olayda kullandığı demir sopanın ucuna özellikle kaynak yaptırılan keskin çıkıntı nedeniyle Kara'nın vücudunda darbe aldığı yerlerde derin kesikler oluştuğu belirtildi.

DÖVMEK İÇİN 40 DAKİKA BEKLEMİŞ

Olay öncesi bu kişiler tarafından 40 dakika tehdit edildiğini belirten Kara, “Beni dövmek için köy meydanında 40 dakika beklemiş. Ekmek almaya giderken ansızın bana vurmaya başladı. Kendimi kaybetmişim ve hastaneye gitmişiz. Olay adli mercilere intikal etti. Tutuklanması talep edilen bu kişinin nasıl serbest bırakıldığına inanamıyorum. Savcılığa itirazda bulunduk." diye konuştu