Çameli Kız Pansiyon Yurdu salonunda düzenlenen satranç turnuvasına Çameli’de 125 öğrenci katıldı.2 gün sürecek olan satranç yarışması 4 kategoride Minikler-Küçükler, Yıldızlar, Gençler arasında 4-5 Aralık Tarihleri arasında devam edecek.

Turnuva Satranç İl Temsilciliği tarafından görevlendirilen hakemler tarafından yönetiliyor. Turnuvanın açılışına, Çameli Kaymakamı İsmail Alsancak Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Dağlı, turnuvaya katılan okulların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Kaymakam Alsancak ve Başkan Arslan, satranç yarışmasına katılan öğrencilere başarılar diledi. Açılış hamlesi Kaymakam Alsancak ve Başkan Arslan tarafından yapıldı.

TAVSİYE EDERİM BEYİN JİMNASTİĞİ OLUYOR

Turnuvaya katılan öğrencilerden Turgay Baş, çok iddialı olduğunu ifade ederek, “Satranç oynamayı severim, evde, arkadaşlarımla oynarım. Normalde internet üzerinden satranç oynarım. Tavsiye ederim beyin jimnastiği oluyor, daha iyi odaklanabiliyorsun ve çok şeyi aynı anda takip edebiliyorum. Biraz daha ileriye dönük bir oyun oluyor. Herkese bol şans dilerim” dedi.

İLK 3’E GİREN YARIŞMACILAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Minikler-Küçükler, Yıldızlar, Gençler olmak üzere 4 farklı kategorinin yer aldığı Satranç Turnuvasında, 5 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek final müsabakalarıyla devam edecek. Turnuvanın sonunda saat 13:00’de 4 kategoride ilk 3’e giren yarışmacılara ödülleri takdim edilecek.