29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Çameli Kaymakamı İsmail Alsancak, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Garnizon Komutanı Hamza Çil ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. yıl dönümü törenleri ilçe kaymakamı İsmail Alsancak'ın sabah kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tebrikler sonrası protokol üyeleri ile birlikte tören alanına geçen Kaymakam Alsancak ve Başkan Arslan, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladılar.

Çameli Kaymakamı İsmail Alsancak, “Türk Milletinin tarih boyunca en parlak ve anlamlı başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin ilanın 95.yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içerisinde kutladığımız bu anlamlı günde tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutlamanın engin sevincini içinde hepinize saygılarımı sunuyorum. Asya’da Mete’nin Büyük Şelcuklu’da Alparslan’ın Osmanlı’da Ertuğrul Gazi’nin ve niyahetinde Türkiye Cumhuriyet’inde Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ardı sıra Millet olduğumuz devlet olduğumuz her seferinde tarih sayfasında yerimizi aldığımız bugün bunun haklı guru ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Büyük Türk Milletinin tarih boyunca en parlak en anlamlı başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin 95.yılı kutlamanın engin sevinci içinde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutlar Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anarken tekrardan saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Kaymakam Alsancak’ın konuşmasının ardından Şehit Er Arslan Anaokulu öğrencileri, Çameli Anadolu Lisesi, Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu, Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , Çameli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerin oldukları şiirlerin okunmasından sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ve Şehit Er Basri Arslan Anaokulu Öğrencilerinin Atam adlı ront gösterileri izleyicileri hayran bıraktı. Oyun gösterisi sonrası ilçedeki liselerin bando eşliğinde tören geçişi yapılmasıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni sona erdi.

Türkiye Cumhuriyetinin 95. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çameli’nde de Çameli Cumhuriyet Meydanında okulların öğrencilerinin ve yüzlerce vatandaşın birlikte coşku ve sevinçle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyetinin 95. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çameli’nde de Çameli Cumhuriyet Meydanında okulların öğrencilerinin ve yüzlerce vatandaşın birlikte coşku ve sevinçle kutlandı.