Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ilçede Kent Müzesi Kurulması için hazırlık çalışmalarına başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve ekibi, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve Aile Doktoru Dr.Özcan Özçelik ile birlikte istişare toplantısı gerçekleşti.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çameli Hayri Dev Kültür Merkezi kompleksi çevresinde yer alacak Kent Müzesinde UNESCO’nun yaşayan İnsan Hazinesi seçilen Hayri Dev Müzesi, Çameli’ye ait nostalji fotoğraflar ve Çameli’nin yöresel ve tarihi eşyalarını sergileyecek bir müze olacaktır. Kurulacak müzelere değerli ve tarihi nesnelerle katkı sunan vatandaşlarımızın isimleri bu müzelerde yaşatılacaktır. Böylelikle bütün kent dinamiklerinin ortak hareket ettiği bir çalışma olacaktır. Kent Müzesinde Çameli’de yapılan çalışmalarda ortaya çıkarılan tarihi eserlerin yanında hemşerilerimizin evlerinde geçmişten bugüne hatıra olarak sakladıkları tarihsel değeri olan eşyaları kendi isimleri ile sergilenerek; birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Çameli’nin kadim tarihi kronolojik olarak aktarılarak ziyaretçilerin tarihte yolculuk yapması sağlanacaktır. Bu çalışmayla eşsiz bir tarih ve kültür birikimine sahip olan ilçenin sosyal kültürel yapısını geliştirerek, gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılmasını sağlayacaktır.

Çameli’li hemşerilerimizin ve gurbetçilerimizin müzede kendi isimleri ile sergilenmesini arzu ettikleri tarihsel değeri olan eşyalar ,Çameli Nostalji siyah beyaz fotoğraflar için kampanya başlattık . Kıymetli Çameli’lilerin kayıt altına almak suretiyle sergilenmesini istediğiniz eşyalarınız için Çameli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz” dedi.