Çamelili öğrenci Tunahan Gencel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil için başlattığı seferberliğe destek vererek elektrikli otomobil yaptı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde 'Radyo Televizyon ve Sinema' Okuyan DenizliliTunahan Gencel Çameli Belediyesi desteği ile bir tiyatro kurmuş ve oyunları halkımız tarafından çok beğenilmişti. Şiir yarışmalarında yaptığı Türkiye dereceleri ile yıllardır birçok platformda ilçemizi temsil etti.


Çanakkale'nin Gençliğe destek veren abisi Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ile bu hayalide gerçekleştirdiler. Alexandra Stan, Gazapizm gibi isimlerin konser verdiği, Uzaya en kaliteli şeftalinin de gönderildiği 27. Geleneksel Şeftali Festivalinde aracın ara lansmanı yapıldı. 3.5 metre uzunluğu olan otomobilin bir arka kasası bulunuyor ve iki kişi taşıyabiliyor. Aynı zamanda Cam tavan olan otomobil 40-60 km arası hızlara çıkabiliyor. Elektrikli otomobil 5 saatte şarj oluyor ve tek şarjda 80 kilometre yol gidiyor. Araca daha bir çok özellik ekleneceğini belirtildi.


Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, çok beğendiği elektrikli otomobil hakkında: "Türkiye'nin meyve deposu Umurbey'e yakışır bi araç oldu. Biz gençlere güveniyoruz. Onlar geleceğimizin teminatı" dedi.