Çivril’de artan hırsızlık olaylarından sonra çalışmalarını hızlandıran Çivril İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde 13 hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen çeteyi tespit etti. Hırsızlık olayının yaşandığı yerlerden elde edilen parmak izinden yola çıkan Asayiş ekipleri elde ettiği delil ve görüntülerden hırsızların İstanbul ve Diyarbakır’dan Çivril’e geldiğini tespit etti. Çivrilli çete liderinin hırsızlık yapmak için şehir dışından getirdiği hırsızlık zanlılarını otel ve pansiyonlarda ağırladığı ve Çivril hakkında bilgi verdiğini belirleyen Polis, zanlıların ilçe merkezine köy yollarından giriş yaptığını ve çıkarken de aynı yolları takip ederek mobeselere yakalanmamaya çalıştıklarını belirledi.

MOBESEYE YAKALANMAMAK İÇİN KÖY YOLLARINI KULLANMIŞLAR

Çivrilli çete lideri sayesinde şahısların güvenlik ve mobese kameralarına takılmadan ilçeyi tali köy yollarından bu sayede terk ettiğini öğrenen polis birimleri hırsızlık yapan şahısları Çivril’e getiren çete lideri ve olaya karışan şahısların çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı ve evden hırsızlık suçundan çok sayıda kayıtları olduğu tespit etti.

Polis Kameraları, Sosyal Medya hesaplarını inceledi. Hırsızlık olayının yaşandığı bölgelerde ki güvenlik kameralarını inceleyen polis, görüntülerden eşkâlini tespit ettiği şahısların sosyal medya hesaplarını inceleyerek Çivril ile bağlantılarını tespit etti. Çivrilli çete liderinin gönderilerini beğenen zanlılardan yola çıkan polis, zanlıların Eylül ayı içerisinde Çivril’e geldiği ve çete lideri tarafından pansiyonlarda konaklattırıldığını belirledi.

Yapılan çalışmalardan sonra kimlikleri belirlenen ve 18 yaşından küçük olduğu 7 zanlının yakalanması için İstanbul ve Diyarbakır polisine bilgi verildi. Zanlıların daha önce evden, işyerinden ve arabadan hırsızlık olaylarına karıştıkları, bazılarının hırsızlık suçundan 45 sabıkasının olduğu belirtildi.

Emniyet güçleri özellikle ev ve işyerlerine takılan güvenlik kameralarının evin – işyerinin olduğu sokağın giriş çıkışını görmesinin hırsızları caydırıcı etkisi olduğunu ifade etti.

Kaynak: Yeşilçivrilgazetesi