Denizli’nin Çivril ilçesinde 1960’da yapılan cami tavanı çöktü. Işıklı Mahallesinde bulunan Çarşı Camisi’nin tavanı bir kısmı düşmüş ve geri kalan kısmının da dökülme tehlikesi var. Bundan dolayı camini kapısı kapalı ve cemaat camiyi kullanamaz halde. 1960 yılında yapıldığı söylenen ve şu an koruma altında olan caminin tavan alçısı çökmüş durumda. Koruma altında olan bu cami yaklaşık 2,5 aydır bu halde yapılmayı bekliyor. Aynı zamanda cami de yer alan halılar tavanın çökmesinden dolayı kullanılmaz hale gelirken caminin zarar görmüş avizesi de sökülmüş ve bir kenara bırakılmış.

OLASI FELAKET ENGELLENDİ

Işıklı Mahalle sakinleri akşam namazı ile yatsı namazı arasında, caminin boş bir saatinde tavanın çökmesinin olası bir felaketi engellediğini söylüyor.

 “CAMİMİZ KAPALIDIR”

Namaz saatinde yoldan geçen vatandaşlar namaz kılmak için yola yakın olan Çarşı Camisine geldiğinde ise kapıda asılı olan ‘Camimizin kubbesinin alçısı düştüğü için camimiz kapalıdır’ yazısı ile karşılaşıyor. Işıklı Mahallesi Çarşı Camii imamı ve cemaati mahallenin diğer camisi olan Aşağı Camiye giderek ibadetlerini gerçekleştiriyor.

Kaynak: Genccivrilgazetesi.com