PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Merkezefendi Kaymakamı Dr. Âdem Uslu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve öğretim görevlileri katıldı.  Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, öğrencilere beyaz önlüğün eğitim hayatlarına attıkları ilk adımı simgelediğini belirtti. Protokol konuşmalarının ardından program, Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan halk oyunu ekibinin zeybek oyunları gösterisi ile devam etti.

75 YAŞINDA YENİDEN TIP ÖĞRENCİSİ OLDU

Törende 75 yaşında Tıp Fakültesi öğrencisi olarak beyaz önlük giyen Ali Yurdacan Ülgen büyük ilgi gördü. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın takdimi ile beyaz önlüğünü giyen Ali Yurdacan Ülgen duygularını şu şekilde ifade etti: ‘‘1963 yılında Çapa Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi iken bırakmak zorunda kaldığım eğitim hayatıma yeniden döndüm. İçimdeki tıp ateşi hiç sönmedi. Hocalarımın desteği ve emekleriyle gelecekte bir doktor ve bir insan olarak diğer insanlara faydalı olmak istediğimi sizlerin huzurunda belirtiyor ve saygılar sunuyorum.’’

Tören, başta Rektör Prof. Hüseyin Bağ olmak üzere akademisyenlerin takdimi ile 216 tıp fakültesi öğrencisinin beyaz önlüklerini giymesi ve günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.