Atina yakınlarındaki liman kenti Rafina civarında ormanlık alanda çıkan yangınların sıcak hava ve şiddetli rüzgarlar sebebiyle kısa süre içerisinde yerleşim bölgelerine sıçraması, yüzlerce insanın alevler içerisinde mahsur kalmasına yol açtı. Denize ulaşan, ancak saatler içerisinde bulunamadıkları için hayatını kaybeden en az 6 kişinin cansız bedenine ise Rafina açıklarında ulaşıldı.

İtfaiye Teşkilatı, yaralı sayısını ise 23'ü çocuk 187 kişi olarak belirtti. Elektrik ve su sağlanamayan, küllerle kaplı bölgede, arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Pazartesi günü bölgeyi etkisi altına alan ve beklenmedik bir hızla yayılan yangına müdahalede gecikilmesinde ise itfaiye ekiplerinin önemli bölümünün sadece birkaç saat önce Atina'nın diğer ucunda çıkan büyük bir orman yangınına sevk edilmesi olarak gösteriliyor.

Yaz mevsiminde nadiren görülen bir şekilde hızı 80 kilometreyi bulan rüzgarın bölgede aniden yön değiştirmesinin felaketin büyümesinde önemli bir etkisi bulunduğuna dikkat çekiliyor. (AA)