2019-2020 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kaldı. Denizli’de binlerce öğrenci okul zili çalacak güne odaklanırken, veliler ise çocukları için son hazırlıklarını yapıyor. Kayıt süreçleri ise sürüyor. Eğitimsel vizyonuyla öne çıkan okullardan birisi olan Denizli Çözüm Koleji ise,  yeni eğitim-öğretim sezonu için programlama ve hazırlıklarını tamamladı.

“HAZIR VE HEYECANLIYIZ”

Gerek öğretmenler gerekse idari kadro olarak eğitim-öğretim sezonuna hazır olduklarını belirten Denizli Çözüm Koleji Kurucusu İsmail Kıyak, yeni sezonu heyecanla beklediklerini söyledi. Kıyak, “Yeni eğitim-öğretim yılına hazırız. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılımız 9 Eylül’de başlıyor. Bu sezon tamamen kurgulanmış vaziyette. Yılın sonuna kadar yapacağımız bütün sosyal etkinliklerimiz, çalışmalarımız, akademik takvimimiz, deneme sınavlarımız hepsi hazır. Öğrencilerimiz tam kadro öğretmenlerimizle beraber büyük bir heyecanla bekliyoruz. Genel merkezimizin de hazırladığı programlar beraber rehberlik servisimizle beraber tamamıyla yeni yıla hazırlandık. Çözüm Koleji öğrencilerine; iyi bir gelecek, iyi bir eğitim-öğretim anlayışı, iyi bir dünya insanı, ahlaklı, çağın gereklerine uyan, disiplinli çalışma alışkanlığı kazandırmak amacıyla yola çıktı. Bunu uygulamak ve daha iyi yerlere getirmek için de ciddi efor sarf ediyoruz. Bu konuda tüm imkanları seferber ettik” dedi.

“ÖĞRENCİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Çözüm Koleji’nin, öğrencilere akademik başarı ya da sınav başarılarının yanı sıra özgüvenli kendini ifade edebilen öğrenciler yetiştirmeyi hedef edindiğini belirten Kıyak, “Olay iyi matematik, iyi fizik, iyi kimya öğretmek iyi sosyal bilgiler öğretmek değil. Öğrencilerimizi hayata hazırlamak, ilerleyen yıllarda yapacakları iş her ne olursa olsun onların önünü açacak kazanımları kazandırmaktır. Bu noktada da biz öğrencilerimize ciddi manada destek olmaya çalışıyoruz. Amaçlarımızdan biriside; ilerleyen yıllarda çok daha kendilerine güvenir, özgüvenli, düşündüklerini karşı tarafa doğru şekilde aktarabilen, beyninden geçen cümleleri doğru bir şekilde kurgulayıp, anlatmak istediklerini doğru şekilde aktarabilen öğrenciler yetiştirmek. Bu anlamda öğrencilerimize atölye çalışmalarımıza dahil ediyoruz.  Bu atölye çalışmalarımızda ahşap tasarımından tutun da seramiğe, uzay-havacılıktan tutun da Türk el sanatlarına kadar öğrencilerimize belli altyapıyı sağlamak konusunda çalışmalarımız var. Bu aktivitelerle öğrencilerimizin daha üst noktalarda çalışma ahlaki  ve vizyon kazandığını düşünüyoruz. Çözüm olarak, öğrencilerimizin genel kültürlü ve geniş vizyonlu bireyler olarak hayatlarını sürdürmelerini önemsiyoruz. Öğrencilerimizin hem bugüne hem de yarına hazırlıyoruz” diye konuştu.