Ülke genelinde yaklaşık 1 milyon, Denizli’de ise 14 bin 8’nci sınıf öğrencisinin beklediği tarih belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, ‘2019 LGS ne zaman yapılacak?’ sorusunun cevabını açıkladı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi. LGS'de sayısal alan oturumu süresi 20 dakika uzatıldı. 50 soruluk sözel alanın süresi 75 dakika; 40 soruluk sayısal alanın süresi 80 dakika oldu.

ÇOKTAN SEÇMELİ 90 SORU

İki oturum olarak düzenlenecek sınavda, soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı. Sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

SAYISAL ALAN TESTİ SÜRESİ ARTIRILDI

Bakanlık, sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin 20 dakika uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenecek merkezi sınava yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlanıyor. Kitapçıklarda, sayısal ve sözel testlerde yöneltilecek soruların sayısının yarısı kadar örnek soruya yer veriliyor.

ÜCRETSİZ SEMİNER VERECEK

Denizli’de 14 bin öğrenci velisi için heyecan ve stres dorukta.

Psikolojik danışman Hüseyin Öztürk’ten LGS’ye hazırlanan öğrenci ve velilerin yaşadığı sınav kaygısına son verecek “LGS Öğrencisinin Yol Haritası” başlıklı ücretsiz seminer gerçekleştirilecek.

Bu güne kadar, başta özel eğitim kurumlarında psikolojik danışmanlık, kişisel danışmanlık ve kurumsal gelişim alanları da dahil olmak üzere bir çok alanda eğitim veren ve son olarak Denizli’de kurduğu KNGURU Gelişim Akademileri ile çocukların ve velilerin sınav kaygılarına çözüm olan Öztürk, 6 Aralık Perşembe günü saat: 18.30’da Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek seminerle öğrenci ve velilere sınav başarısı için doğru yol haritasını anlatacak.

Katılımın ücretsiz olduğu seminer tüm Denizlililere açık olacak.

HÜSEYİN ÖZTÜRK KİMDİR?

1998 İnönü Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun oldu.

1998 – 2005 yılları arasında kamu ve özel eğitim kurumlarında psikolojik danışman olarak görev yaptı.

2000 yılından beri kişisel ve kurumsal gelişim seminer ve kurslarını yönetmektedir.  2 binin üzerinde seminer ve kurs yönetmiştir.

2006 yılında KNGURU Gelişim Akademililerini kurdu. Binlerce öğrenciye koçluk eğitimleri verdi.

Özel okullar, dershaneler ve diğer eğitim kurumlarına pedagojik koçluk yapmaktadır.