Pamukkale Belediyesi’nin 2026-2027 eğitim-öğretim dönemine yönelik eğitim desteği başvuruları başladı. Pamukkale Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısında oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda, geçtiğimiz dönem aylık 1.000 TL olarak uygulanan eğitim desteği yüzde 50 artırılarak 1.500 TL’ye çıkarıldı.
2 BİN 500 ÖĞRENCİ YARARLANACAK
İlçe sınırları içerisinde ikamet eden dar gelirli ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik destekten 2 bin 500 öğrenci yararlanacak. Eğitim desteği, 8 ay boyunca aylık 1.500 TL olarak ödenecek. Böylece her öğrenci eğitim-öğretim dönemi boyunca toplam 12 bin TL maddi destek alacak. Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, eğitim desteğinin sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında sürdürüldüğü belirtildi. Destek miktarının artırılmasına ilişkin karar ise Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında oy birliğiyle kabul edildi.
BAŞVURULAR 2 EKİM’DE SONA ERECEK
10 Eylül 2026 tarihinde başlayan eğitim desteği başvuruları, 2 Ekim 2026 tarihine kadar devam edecek. Başvurular Pamukkale Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılabilecek. Eğitim desteğinden yararlanacak öğrencilerin başvuru sonuçları da belediyenin resmi iletişim kanalları üzerinden duyurulacak.