Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un ulaşım yatırımları kapsamında ilçede yıllardır çözüm bekleyen yol sorunlarına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Filoya eklenen yeni nesil iş makineleriyle Akköy-Yukarışamlı hattında asfaltlama işlemi başlatıldı. Başkan Ertemur, Pamukkale’yi modern, konforlu ve güvenli yollarla buluşturma hedefini dile getirdi.

1-248

YENİ NESİL İŞ MAKİNELERİ İLK KEZ KULLANILDI

Pamukkale Belediyesi, ilçe altyapısını güçlendirmek amacıyla araç parkına yeni nesil teknoloji ürünü makineler ekledi. Filoya kazandırılan kombine sathi kaplama aracı olarak bilinen asfalt serim makinesi ile silindirler, ilk çalışmalarını Akköy-Yukarışamlı ova yolunda gerçekleştirdi. Bu makineler belediye bütçesi ve DMO aracılığıyla temin edildi. Çalışmalar, bölgedeki altyapı sorunlarının giderilmesine yönelik olarak planlandı.

3-154

BAŞKAN ERTEMUR SAHADA İNCELEME YAPTI

Yeni araç filosunun sahadaki ilk çalışmalarını yerinde inceleyen Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, ekiplerden bilgi aldı. Ertemur, ilçenin altyapı çalışmalarına ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Pamukkale’mizin yıllardır çözüm bekleyen kronikleşen yol ve altyapı sorunlarını tek tek tarihe gömmekte kararlıyız. Kendi imkanlarımız ve DMO aracılığıyla bünyemize kattığımız son teknoloji yeni nesil iş makinelerimiz sayesinde çalışmalarımızı hem çok daha hızlı hem de daha kaliteli ve tasarruflu bir şekilde sürdürüyoruz. Bizim tek bir hedefimiz var: Pamukkale’de asfaltsız yol kalmayacak! Ne üreticimiz ova yollarında mağdur olacak ne de vatandaşlarımız çamurlu sokaklarda yürümek zorunda kalacak. Pamukkaleli hemşehrilerimizin hak ettiği konforlu, modern ve güvenli ulaşım ağını ilçemizin dört bir yanına ulaştırana kadar gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.” Bu açıklamada çalışmaların hızlandırılması ve kalitesinin artırılması hedeflendiği belirtildi.

8-37

Pamukkale’de, Zafer Bayramı coşkusu BKM’de yaşanacak
Pamukkale’de, Zafer Bayramı coşkusu BKM’de yaşanacak
İçeriği Görüntüle

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR AÇIKLAMALARI GELDİ

Yıllardır sorunlu olan ova yolunun yenilenmesi mahalle muhtarları tarafından değerlendirildi. Yukarışamlı Mahalle Muhtarı Osman Öztürk, 2009 yılından bu yana muhtarlık yaptığını ve bölgede daha önce böyle bir hizmet görmediğini ifade etti. Öztürk, “Biz sadece kumlama yapılmasını talep etmişken, Başkanımız Ali Rıza Ertemur asfalt dökerek bize verdiği sözü fazlasıyla tuttu. 'Evinizden çıktığınız her yere çamurda değil, asfaltta gideceksiniz' diyerek sözünün arkasında durduğu için kendisine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Bölgenin tarım arazilerine yakınlığı ve sulak yapısı nedeniyle yolun daha önce hareketli ve sorunlu olduğunu aktardı.

Akköy Mahalle Muhtarı Ömer Korkmaz, Akköy ile Yukarışamlı’yı bağlayan yolun daha önce dar ve gevşek zemine sahip olduğunu, yapılan çalışmayla genişletilip güvenli ve sağlam hale getirildiğini vurguladı. Korkmaz, Başkan Ertemur’un yol talebinin yanı sıra 50 yıldır el değmeyen Akköy Meydanı’ndaki parkı da inceleyerek yenilediğini belirtti. Ana arter yolların da benzer şekilde ele alınacağına inançlarının tam olduğunu söyledi.

Eski Akköy Mahalle Muhtarı İshak Selçuk ise yaklaşık 20-25 senedir ova yolunda zorluk yaşayan çiftçi ve üreticilerin durumunun değiştiğini dile getirdi. Selçuk, “Yaklaşık 20-25 senedir bu ova yolunda çile çeken çiftçilerimizin mağduriyeti nihayet sona erdi. Bu kadar kısa sürede bu kadar kaliteli ve hızlı bir çalışmanın yapılacağına inanamıyorduk. Hem yolumuzu yenileyen hem de 50 yıldır atıl kalan Akköy Behçet Güleç Parkı’nı mahallemize kazandıran Başkan Ertemur’a ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.