Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü, “Bana Bir Harf Öğretenin Kırk Yıl Başına Bela Olurum” isimli oyunla yeni sezona ‘merhaba’ dedi. Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda sahnelenen oyun ilçe halkının yoğun ilgisini çekti.  Tiyatro oyununa Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve binlerce sanatsever katıldı. 7’den 70’e vatandaşların akın ettiği tiyatro oyunu, 400 kişi kapasiteli salona bin kişi gelince iki seans olarak sahnelendi.  Tiyatro oyununda merdivenler ve boş alanlar sanatseverlerle doldu taştı. Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü yeni sezonun ilk oyunu ile izleyicilerine perdesini açtı. Sarayköylü gençlerin yer aldığı Hakkı Karaca’nın yönetmenliğini yaptığı “Bana bir harf öğretenin 40 yılbaşına bela olurum” isimli komedi oyunu izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Oyunun bitiminde vatandaşlar, genç tiyatrocuları ayakta alkışladı.

Oyun sonunda vatandaşlara seslenen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, konuşmasına Fırat'ın doğusunda yapılan Barış Pınarı Harekatı’nda görevli Mehmetçiklere alkışlarla selam göndererek başladı.  Mehmetçik için alkış seslerinin yükseldiği salonda şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Özbaş, yaralılara acil şifalar diledi.

Göreve gelmelerinin ardından ilçenin kültür ve sanat faaliyetlerinde önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Özbaş, “ İlçemizde yeni sanat sezonumuz açıldı. Açılışı binlerce Sarayköylü vatandaşlarımızla yapmak bizlere ayrı bir mutluluk ve gurur verdi.  İlçemizin sanata karşı olan bu ilgisi bizleri çok memnun ediyor. Bu güzel ilgi dolayısıyla bizler yeni bir etkinlik ve programı hemşehrilerimizle buluşturmak için gönülden çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“SARAYKÖY SANATA SUSAMIŞ”
Sarayköy’de yıl boyunca ücretsiz tiyatro oyunlarının sahnelenmeye devam edeceğini vurgulayan Başkan Özbaş, “Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü’nün sahnelediği oyunlara artık salonlar yetmiyor. 400 kapasiteli salonumuzu görünce ‘Bu salonu doldurabiliyor musunuz’ diye soranlar oluyordu. Bu gece salonumuz tıklım tıklım doldu. Sarayköy kültür-sanat, müzik gibi etkinliklere susamış. Allah’a hamd olsun bu faaliyetleri gerçekleştirecek yetenekli gençlerimiz var. İlçemizin gençlerini izlerken gurur duydum. Oyun çok güzeldi. Emeği geçen öğrencilerimizi, onlara fırsat veren öğretmenlerimize ve desteklerini esirgemeyen velilerimizi tebrik ediyorum” dedi.