Resmi Gazetede 14 Nisan 2021 yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ilgili hükümlerine istinaden Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “spor müsabakaları, sporcu, yönetici ve diğer görevlileri” ilgilendiren yeni tedbirler belirlendi. Sokağa çıkma yasağı sürelerinde Yurt içi ve yurt dışı müsabaka ve kamplara katılacak olan milli sporcular ile seyircisiz oynanabilecek profesyonel spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve diğer görevliler muaf olacak. Alınan diğer tedbirler, şu şekilde sıralandı;

•Halen oynanmakta olan lig müsabakaları devam edecek ve tamamlanacak.

•Henüz başlamamış lig müsabakaları 16 Mayıs 2021 tarihinden daha sonraki ileri bir tarihe ertelenecek.

•İzin verilen diğer şampiyona ve turnuvalardan 2021 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ile ilgili seçme veya kota müsabakası özelliği taşıyan müsabakalar ile bu yıl veya gelecek yıl içerisinde yapılacak Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılacak sporcular için federasyonlar tarafından zorunlu olduğu belirtilen müsabakalar yapılacak. Diğer şampiyona ve müsabakalar ise 16 Mayıs 2021 tarihinden sonraki ileri bir tarihe ertelenecek.

•Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar ile Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına hazırlanan faal sporcular ile TOHM ve SEM sporcularının ve devam eden liglerde yer alan takım sporcularının antrenmanlara teknik ekiplerle birlikte genelgenin 29. Maddesinde belirtilen muafiyetten faydalanarak devam etmesi, bu antrenmanlarla ilgili tesislerin açık bulundurulması sağlanacak.

•Müsabaka ve antrenmanlar esnasında Sağlık Bakanlığı'nın ilgi (c) genelge ile belirtilen Covid-19 "Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi"nde belirtilen kurallara titizlikle uyulması gerekiyor.

•Bölgesel Amatör Lig futbol organizasyonlarına katılacak kulüpler; sporcuları ve kulüp personeli için antrenman gün ve saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına yönelik başvurularını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yapabilecek.