Tavas’ın Medet Mahallesi’nde, 2014 yılında mevcut yerleşim yerinin tamamı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi. Bunun üzerine evre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yeni yerleşim yeri oluşturulması çalışmalarına başlandı. Mahalli İskân Komisyonu Kararları ile Medet Mahallesi’nde 37 parsellik yeni yerleşim alanı üretildi. İskân Kanunu kapsamında yapılan “Köy Gelişme Alanı” uygulaması kapsamında 27 aile hak sahibi olarak kabul edildi.  Aileler, düzenlenen törenle tapularını almanın sevincini yaşadı.

Törene; Vali Hasan Karahan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy ve Medet Mahallesi Muhtarı Ruhi Tatarca katıldı.

“TAPULARI TESLİM ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Vali Hasan Karahan “Köy Gelişme Alanı” uygulaması arsa dağıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Bu sit alanlarında inşaat izni yapacak şekilde tapu alıp üzerlerine binayı yapabilmek çok zor. Çok şükür büyük gayretle ve ısrarla netice aldık ve bu önemli bir başlangıcı aştık. Arsaların tapusunu bugün teslim ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda hep beraber ihaleleri yapılmış olan binaları da tamamlayıp tapuları ev olarak verip, emekli kardeşlerimizi sıcak yuvalarına kavuşturacağız. Bu güzellikleri hep birlikte yaşamak nasip olur inşallah. Dünyada mekânsız ahirette imansız olmaz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hak sahibi kabul edilmiş 27 aileye tapuları, Vali Hasan Karahan ile Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Nihat Zeybekci ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün talimatı doğrultusunda hızla çalışmalara devam edilmektedir.