Denizli Merkezefendi İlçesi Başkarcı Mahallesinde eşiyle birlikte toprağı işleyerek çiftçilikle hayatını kazanan ve 86 yaşına giren Mehmet Ali Uyanık, yaptığı hayırseverliklerle herkese örnek olduğu gibi  Denizli’nin gururu olmayı başardı.  1955 yılında Başkarcı Mahallesi’nde aldığı 12 dönümlük tarlanın, yasa gereği arsa olarak kabul edilmesinin ardından 6 dönümünü 2017 yılında binlerce liraya satan Uyanık, parayı kendine ve ailesine saklamak yerine o yıl Denizli Valiliğinde yaptığı okul protokolüyle hayalini gerçeğe dönüştürmüştü. Uyanık, yıllarca dişinden tırnağından arttırarak yaptığı birikimlerle aldığı arsanın satışından elde ettiği 1 milyon 700 bin TL’yi 24 derslik olarak yapılan Anadolu Lisesi için bağışlamıştı. O gün geldi çattı. Hayırseverin bağışıyla yaptırılan okul öğrencilerin sevgi gösterileri arasında törenle açıldı.

“OKULUN TEMELİNDE ALIN TERİ VAR”

Vali Hasan Karahan, örnek çifte teşekkürlerini ileterek, “Hayırsever çiftimiz tarafından yaptırılan okulumuz,  Denizli’ye, Türkiye’ye ve tüm dünyaya hizmet edecek çok kaliteli ve farklı nesiller yetiştirecek. Bu okulun temelinde aşk, alın teri ve samimiyet var. Mehmet Ali Amcamız ve Naile Teyzemiz bizim gönlümüzün sultanları. Emeği geçenleri kutluyoruz. Gençlerimizden; bu samimiyetle, bu aşkla memleket, millet yolunda hizmete talip olmalarını, bu güzel örneği her zaman gözlerinin önünde tutarak kendilerinin de bu yolda yürümelerini öneriyorum” dedi.Konuşmaların ardından, Naile-Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi’nin açılışı Vali Hasan Karahan, Uyanık Ailesi ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Okul yaptırma hayalini gerçeğe dönüşen ve öğrencilerin sevgi seliyle karşılanan  hayırsever, ayrıca anaokulu yaptırmak için 800 bin lira bağış yaptığı da hatırlatıldı.

KİMLER KATILDI

Hayırsever Mehmet Ali Uyanık’ın 1 Milyon 700 Bin  TL katkı sağladığı Naile-Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi 24 derslikli okul açılış törenine; Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever Mehmet Ali Uyanık ve eşi ile aile yakınları, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı