Denizli’de 10 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan 41 yaşındaki Mustafa İrmik, kendine has tarzı ile fark yaratıyor. Ustasına ve mesleğine olan saygısından dolayı takım elbisesi ile boya yapan İrmik, görenleri hayrete düşürüyor. Yaptığı meslekte kıyafetlerin fazlasıyla kirlenmesine rağmen 10 yılı aşkın süredir takım elbise ile ayakkabı boyayan İrmik, işlek cadde ve sokaklarda her gün iş başı yaparak ekmeğini kazanıyor.

Denizli’de 10 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Mustafa İrmik, kravatlı ve takım elbiseli haliyle dikkat çekiyor. Çıraklığından bu yana ustasına ve mesleğine olan saygısından dolayı her gün takım elbise giyen İrmik takım elbisesi olmadan ayakkabı boyayamadığını sıcak havalarda bile kombinini bozmadığını söylüyor.

“TEMİZ ÇALIŞIRSAN, TEMİZ KAZANIRSIN”

Rahmetli ustasına ve işine olan bağlılığından dolayı işini çok sevdiğini dile getiren İrmik, “İstanbul’da ustam vardı. Ustam kendisi papyon takardı. Papyon ile ayakkabı boyuyordu. Benden takım elbise giymemi istedi. Takım elbise giyince kravatın daha çok yakıştığını söylediği için ben de takıyorum. Ustamın isteğinin yanında işime olan saygımdan dolayı da takıyorum. Normalde ben polyesterciyim ama rahatsızlandığım için bıraktım. 10 yıl ayakkabı boyacılığını 20 yıl da polyesterci işini yaptım. Şehir şehir geziyorum. Takım elbiseyi Ankara’dan belediye dağıttı. Takım elbise giymem şu anda ustamı hatırlatıyor. Temiz çalışırsan daha iyi kazanırsın. İnsanlar takdir eder” diye konuştu.