İçişleri Bakanlığı, nitelikli dolandırıcılık suçlarına karışan şüphelilere yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Adana, İstanbul, Antalya, Mersin, Şanlıurfa, Aydın, İzmir, Tekirdağ, Gaziantep, Osmaniye, Diyarbakır, Kayseri, Denizli, Sakarya, Bartın, Hatay, Siirt, Ankara, Malatya, Balıkesir, Düzce, Eskişehir, Erzurum, Samsun, Trabzon, Bitlis, Bursa, Kütahya, Van, Kırklareli ve Kocaeli’de gerçekleştirilen operasyonlarda 188 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin banka hesaplarında yapılan incelemelerde, 107 milyon liralık hareket tespit edildi.

D O L A N D R I C I L I K2

KİMLİKLERİYLE VATANDAŞI KANDIRDILAR

Yakalanan şintreductions dolandırıcıların, kendilerini kamu görevlisi ya da yetkili kişi gibi tanıtarak vatandaşları tuzağa düşürdüğü belirlendi. Şüpheliler, kendilerini polis, jandarma, savcı, bankacı, avukat veya uzlaştırma görevlisi olarak tanıtarak güven kazandı. Ayrıca, telefon çekilişi, iş vaadi, sahte internet siteleri üzerinden elektronik eşya veya arsa tapusu satışı gibi yöntemlerle 255 vatandaşı dolandırdıkları tespit edildi.

OPERASYONUN BİLANÇOSU

Son bir ayda düzenlenen operasyonlarda yakalanan 188 şüpheliden 102’si hakkında tutuklama kararı verilirken, 55’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Geri kalan şüphelilerin işlemleri ise devam ediyor. Operasyonlar, illerin Asayiş Şube Müdürlükleri tarafından titizlikle yürütüldü.

Videoframe 12926

Serinlemek isteyen adam gölette boğuldu
Serinlemek isteyen adam gölette boğuldu
İçeriği Görüntüle

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ŞANTAJ

Dolandırıcıların, sosyal medya platformlarını da kullanarak vatandaşları kandırdığı ortaya çıktı. Bazı şüphelilerin, sosyal medya üzerinden tanıştıkları kişilere fahiş fiyatlarla ürün sattığı, bazılarının ise şantaj yaptığı belirlendi. Sahte internet siteleri üzerinden yapılan satışlarla vatandaşların güveni kötüye kullanıldı.

BAKAN YERLİKA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Valilerimizi, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, EGM Asayiş Daire Başkanlığımızı ve operasyonları gerçekleştiren İl Emniyet Müdürlerimiz ile Polislerimizi tebrik ediyorum. Güvenlik güçlerimizle birlikte, vatandaşlarımızı dolandıran suç şebekelerine ve yasa dışı yapılanmalara karşı mücadelemize aralıksız devam ediyoruz” dedi. Bakan, vatandaşların güvenliğini tehdit eden suç odaklarına karşı kararlılıkla çalışıldığını vurguladı.