Aslında bebekler emzirme döneminde sizin tükettiğiniz baharatların tamamın tadını alırlar. Çünkü baharatların tatları anne sütüne geçer. Annelerin korktuğunun aksine bebekler birçok baharatın tadına aşina olabilir ve onları rahatlıkla tüketebilir, hatta bazı baharatlar bebeklere çok yararlıdır ve onlara çok iyi gelir. Bu konu hakkında Bebeklere Hani Baharatlar Verilir başlıklı blog yazısına göz atabilirsiniz.

Bebeğinizin damak zevkini geliştirmek ve onun tatsız mamalar yemesine son vermek için kullanacağınız son derece yararlı baharatlar bulunmakta. Fakat bu baharatların boya gibi katkı maddelerini içermediğinden ve doğal olarak üretildiğinden emin olmalısınız. Bunun için Aşçı Anne bebek baharatlarını denemelisiniz.

AŞÇI ANNE BEBEK BAHARATLARI ÇEŞİTLERİ

Aşçı Anne’nin 8 ay ve daha büyük bebekleriniz için %100 doğal malzemeler kullanılarak üretilmiş baharatları arasında en şifalılarından olan toz zerdeçal, güçlü bir iltihap söktürücü ve antioksidandır. Bağışıklık sistemini destekleyen ve kanseri önleyen Aşçı Anne toz zerdeçalı pilavlara ve bebeğiniz için hazırlayacağınız sebze yemekleri ile et yemeklerine az miktarda katabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıran bir baharat olan Aşçı Anne seylan toz tarçın da bebeğinize yaptığınız muhallebi ve meyve pürelerini tatlandıracak. Sindirime yardımcı olan mideyi yatıştırıcı özelliği bulunan kuru nane de 50 gramlık paketler halinde Aşçı Anne’de. Aşçı Anne’nin doğal baharatlarından biri olan toz zencefil, ağrı ve bulantı hafifletici, bağışıklık sistemini destekleyici bir ürün. Toz zencefili çay kaşığının ucuyla bebeğinizin mama ve yemeklerinin içine ya da çayına ekleyebilirsiniz. Aşçı Anne kimyon ise sindirim düzenleyici ve demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlığa iyi geldiği için bebeğinize gerekli olan baharatlardandır. Aşçı Anne’nin hazırladığı beşli baharat paketi tüm bu baharatları içermektedir.

 BEBEKLERDE BAHARAT KULLANIMI NASIL OLMALIDIR?

Bebeklerinizi baharatlı mama ve gıdalarla tanıştırmanız işini 8. Aydan önce yapmamanız önemlidir. Bebeğiniz 8 aydan büyükse ve herhangi bir alerjisi olmadığından eminseniz onun yeme programına baharatlı gıdaları ekleyebilirsiniz. 3 gün boyunca bebeğinizi gözlemleyip ona azar azar verdiğiniz baharatlara nasıl tepki verdiğine bakabilirsiniz. Eğer bebeğiniz baharatları ya da baharatlı yiyecekleri sindirmekte zorlanıyorsa hemen baharat kullanıma son vermeniz gerekir. Baharatın tadını sevmeyen bebeğinizi asla zorlamamanız gerektiğini de unutmayın. Bu durumda da baharatlı besinleri bebeğinize vermeyi kesin.

Tuz ve şekerin bebekleri için zararlı olduğunu hepimiz biliriz. Bunları 6 aydan sonra azar azar kullanmamız uygundur. Baharatlar için de durum benzerdir. Bebek mamalarına çok küçük miktarlarda baharat katın. Karabiber, sarımsak, fesleğen, tarçın, biberiye, nane, zencefil, kimyon, dere otu, tatlı kırmızı biber, limon kabuğu, kekik bebeğinizin gıdalarına katabileceğiniz baharatlardandır.

Bebeklere uygun tüm baharat çeşitlerini Ascianne.com/baharatlar linkinden inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.